Tko je spreman za novu sezonu kupanja? Datum poznat!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prilika za kupanje u bjelovarskim Gradskim bazenima sve je bliže. Naime, bazeni se otvaraju 12. lipnja, u subotu, u 10 sati, a sjajna vijest je da će i ove godine prvi dan kupališne sezone biti besplatan za sve posjetitelje.

Za regionalni portal Bjelovar.live, Marko Mihalinec, direktor bjelovarskog gradskog poduzeća koje upravlja sa sportskim objektima i predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba rekao je da cijene ulaznice ove godine rastu za pet kuna. – Nakon 10 godina jednostavno smo prisiljeni podići cijenu dnevne ulaznice za pet kuna. Konkretno, s 10 na 15, odnosno s 15 na 20 kuna. Ulaz će za djecu do pet godina i dalje biti besplatan, dok umirovljenici ulaze na dječju kartu, odnosno na 15 kuna. Razlog povećanja cijena je taj što smo dosta godina bili na istoj cijeni, a troškovi održavanja su porasli. Bitan razlog je i pojava koronavirusa zbog kojeg smo morali dopuštenu količinu klora povećati na maksimum, što zahtjeva i maksimum iskorištenja motora, pumpi, filtracije, tu je i pojačani protok vode i potrošnja – kazao je Mihalinec.

Komentirao je i trenutačnu epidemiološku situaciju. – Što se toga tiče, mi smo spremni. Trenutno samo i dalje na 9000 četvornih metara otvorenog prostora, a to znači da 1200 ljudi može u isto vrijeme smije biti na bazenu, a to se nikada dogodilo. Sva potrebna dezinfekcijska sredstva su pripremljena i higijena je na visokom razini – kazao je Mihalinec te dodao kako u prvim danima očekuje dosta posjetitelja jer smatra da su se građani zaželjeli kako kupanja, tako i druženja – zaključio je. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!