Otvorena je ovogodišnja sezona kupanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ljeto je u Bjelovaru službeno počelo jer je kupališna sezona na bjelovarskim bazenima otvorena. Gradski bazeni ni ove godine nisu prošli bez ulaganja.

-Nekih 170 tisuća smo uložili najviše za strojarnicu koja je iznimno stara i koju ćemo uskoro morati zamijeniti jer ima 20 ili 30 godina – rekao je na otvorenju bazena bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Više novca će morati uložiti i oni koji će spas od ljetnih vrućina potražiti na bazenima jer su cijene ulaznica poskupjele. Na to su, objašnjava predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba koji upravlja bazenima Marko Mihalinec, bili primorani.

-Vidjeli smo prošle godine da moramo podići cijene. Zbog korone i naputaka se razina klora morala povećati na maksimalnu dopuštenu razinu što zahtjeva veći protok vode, rad filtera i motora što uzrokuje veće troškove struje. Tu je i dezinfekcija – tumači razloge poskupljenja Mihalinec.

Za kupanac Bjelovarčani moraju izdvojiti pet kuna više nego prošle godine, pa djeca i umirovljenici moraju platiti 15 kuna, a ostali 20 kuna. Pogodnosti se ipak nisu dirale.

-Poslije 17 sati je cijena upola manja, a svi kupači s kartom mogu izaći van i vratiti se. Ne naplaćujemo ponovno ulazak – ističe Mihalinec.

Na bjelovarskim bazenima se nadaju uspješnoj sezoni. Za sada imaju razloga vjerovati da će tako i biti.

-Mislim da smo u četiri dana popunili 180 mjesta za obuku neplivača, tu je još i 200 plivača i četrdesetak vaterpolista s kojima radi sedam kineziologa – navodi Mihalinec.

Bjelovarski bazeni su spremni za sezonu koja je počela i sada samo priželjkuju dugo toplo ljeto.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!