Lijek protiv dosade i besadržajnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za ljetnu dosadu sigurno neće čuti Bjelovarčani jer čim završi Terezijana počinje Bjelovarsko kulturno ljeto koje traje sve do 12. rujna. Predstave, koncerti, promocije knjiga – sve je to na repertoaru u Boho parku. Među prvima koji će stati na njegovu pozornicu su jazzisti koji će zasvirati na jazz festivalu Jazzica. Naglasak je ove godine na Bošku Petroviću, a među odabranim izvođačima je i dobar znanac Bjelovarčana, Bruno Mičetić.

-Ja ću izvesti svoj posljednji album Out of the shadow sa svojim quintetom i nadam se da će se publici svidjeti. Okrenuo sam se više ka fusion smjeru – rekao je na najavi BLK-a Mičetić.

Ljubitelji sedme umjetnosti mogu uživati u Filmodromu i izboru igranih i animiranih filmova, ali i u odličnim dokumentarcima koje donosi Dokuart dijelom kroz dio svog festivala, a dijelom kroz program Festival u gostima.

-Tu ćemo ugostiti programe drugih festivala iz Hrvatske koji su nam ustupili svoje sadržaje. Jedan od njih je DORF odnosno festival dokumentarnog rock filma, a drugi je Festival mediteranskog filma – otkrio je Stjepko Gambiroža.

Putovanje iz Boho parka obećava i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu koji organizira radionice stranih jezika za osnovnoškolce.

-Već 28. kreće prvih deset sati engleskog i ruskog jezika, a tjedan prije početka nastave će za naše osnovnoškolce biti također besplatnih deset sati kineskog i češkog jezika – najavljuje ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski.

Najmanji Bjelovarčani će preko ljeta moći guštati i u knjižnici i kazalištu čemu se, kažu njihove voditeljice Vjeruška Štivić i Maja Fabičević, vesele. Veseli se cijelom Bjelovarskom kulturnom ljetu i gradonačelnik Dario Hrebak kojeg posebno raduje i činjenica da je ono nekada gradsku kasu koštalo 250 tisuća kuna, a sada stoji 80 tisuća pri čemu kvaliteta ne trpi.

-Napravili smo jednu super stvar, tzv.Boho park koji je oduševio Bjelovarčane, a košta tri puta manje – kaže Hrebak.

Boho park je spreman za dugo ljeto u kojem će pružiti hlad, kako onaj stvaran od vrućine tako i kulturno osvježenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!