Novim predsjednikom imenovan HDZ-ov Nenad Martinovski

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sastavljeno je Gradsko vijeće te su podijeljene njegove uloge. Za predsjednika Vijeća izabran je Nenad Martinovski koji je na izborima bio HDZ-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika. Gradonačelnik Dario Hrebak otkrio je da su u vijeću iste tri stranke koje su se u njemu nalazile i prethodne četiri godine.

– Postigli smo dogovor, praktički nastavljamo u istom sastavu kao što smo radili u posljednje četiri godine sve one dobre projekte. Novu vladajuću većinu činit će ponovno tri stranke: HDZ, HSS i HSLS, kao što je to bio slučaj i u proteklom mandatu. Najvažnije je da smo se uspjeli dogovoriti i za obnašanje i podjelu odgovornosti u Gradskom vijeću – rekao je. Suradnju s obje struje HSS-a ocijenio je izvrsnom.

– Mislim da je prirodno da nastavimo i dalje raditi za dobrobit svih naših mjesta, bilo centralnih, bilo ruralnih. Mislim da ćemo s HSS-om dobiti tu komponentu. Naš partner HDZ, mislim da je logično da nastavimo dalje, da iskoristimo tu mogućnost da imamo vertikalu od državne vlasti, županijske vlasti i gradske razine. Vrlo brzo smo se dogovorili i oko izbornog programa. Imamo zajedničke točke sadašnjeg programa – izjavio je te dodao kako imaju više ambicija nego prije i nadaju se dobrim projektima. Ante Topalović otkrio je da je upravo Martinovski bio jednoglasni izbor gradskog odbora HDZ-a za novog predsjednika Vijeća.

– Ono što će biti svima nama cilj je da pomognemo prvenstveno zadržavanju mladih u Bjelovaru jer su oni temelj razvoja i gospodarstva i svih drugih stvari i to će biti misao vodilja nas u HDZ-u, ali siguran sam i cijele koalicije – poručio je. Osvrnuo se i na komentare o njegovom porazu ustvrdivši kako u gradskom odboru zasigurno ima potporu svih članova, a unutarstranački izbori tek će uslijediti. Borislav Kozić, predsjednik gradske organizacije HSS-a i jedan od novih potpredsjednika Vijeća istaknuo je da je predložio svojoj stranci da podrže HSLS kao izbornog pobjednika.

– U HSS-u smo odlučili podržati gradonačelnika i HSLS u projektima o kojima je pričao, bilo bi šteta to ne podržati jer vjerujem da je to pravi put kojim grad Bjelovar treba ići. Konzultirali smo se i sa županijskom organizacijom stranke, ali i s vrhom seljačke stranke u Zagrebu s predsjednikom Beljakom – naglasio je. Mario Holiček i u ovom mandatu ostaje potpredsjednik Gradskog vijeća ispred HSLS-a.

– Nadam se da ćemo sve što smo obećali ispuniti, ako ne i više od toga – kratko je rekao. Novi predsjednik Gradskog vijeća, Nenad Martinovski zahvalio je svima na ukazanom povjerenju.

– Nadam se da će moj rad biti toliko dobar kao i onaj predsjednika u prošlom mandatu, koji je to vodio izvrsno. Idemo u nove radne pobjede – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!