Grad i CUK zajedno osposobljavaju nove IT radnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kamp, ali ne bilo kakav već IT boot camp organiziraju Grad Bjelovar i Centar za cjeloživotno učenje i kulturu. IT se u Bjelovaru, kaže gradonačelnik Dario Hrebak, eksplozivno razvija i sada već nedostaje stručnog kadra. Stoga se radna snaga planira osposobiti upravo u IT boot campu namijenjenom osobama više i visoke stručne spreme neinformatičkog smjera koje imaju afiniteta za programiranje. U cijelu će priču biti uključene i tvrtke, a Hrebak vjeruje da će barem neki od polaznika pronaći posao te da će korist biti višestruka.

-Otkako smo krenuli razvijati IT sektor to se vidi na gradskoj blagajni jer su to plaće koje mi teško možemo i zamisliti jer su dva ili tri puta veće od prosječne bjelovarske plaće i mislim da je to budućnost, da moramo razvijati taj sektor kako bi on mogao opet u jednom kružnom gospodarstvu na neki način potpomagati sve druge grane u kojima su plaće puno niže – kaže Hrebak.

Šestomjesečne besplatne edukacije će provesti za dva programa – poslovnog analitičara i java programera što će se i upisati u radnu knjižicu. No, broj mjesta je ograničen.

-Ograničen je na 15 polaznika zbog rada u grupi. Naravno, ako će biti više zainteresiranih napravit ćemo više grupa, to nije uopće sporno. Polaznici, nezaposlene osobe, mogu biti srednje stručne spreme, ali nastojat ćemo obuhvatiti one više i visoke stručne spreme – navodi ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski.

Edukacije počinju u rujnu, a prijave ovih dana. Bit će održane i promo radionice, a prva je na rasporedu tridesetog lipnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!