Gradom će ponovno prošetati šarena povorka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski mališani će i ovog puta nakon prošlogodišnje korona pauze svojom šarenom povorkom pozdraviti skori dolazak ljeta. Na gradske ulice se vraća Cvjetni korzo koji tradiciju vuče još iz 40-tih godina da bi krajem 80-ih ta praksa prestala, a prije 11 godina ju je ponovno oživjelo Društvo Naša djeca Bjelovar. Ove godine će vrtićanci odjeveni u vesele boje i cvijeće prošetati u sedam skupina, ukupno će u povorci biti njih 233, a poštivat će se epidemiološke preporuke.

-Skupine su brojčane manje, a naš park je prostorno velik, sve skupine smo rasporedili tako da mogu održavati razmak kojeg se moraju pridržavati zbog epidemioloških mjera. Povorka će biti objedinjena, ali će skupine kretati s razmakom od pet do deset minuta u odnosu na prethodnu skupinu – tumači predsjednica Društva Sanja Vranješević.

Cvjetnu bjelovarsku praksu pozdravlja i gradonačelnik Dario Hrebak.

-To je jedna dobra tradicija koju ćemo i dalje nastaviti održavati. Imamo odličnu suradnju sa svim vrtićima i Društvom Naša djeca i vjerujem da će djeca kao i svake godine uživati, baš kao i svi građani koji s pozornošću prate tu priredbu – kaže Hrebak.

Cvjetni korzo se održava u petak u deset sati, a mališani će krenuti s paviljona, prošetati centrom i potom na maloj pozornici kod fontane održati priredbu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!