Udruga će zbog hladnjače postati proizvođačka organizacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Godina je pogubna i želim što prije dočekati Božić da ju zaboravim jer raditi moramo, a prinos će biti minimalan”, kaže predsjednik Udruge voćara i povrćara Dar Bilogore Nenad Horvat o godini koju bi većina voćara baš kao i on htjela zaboraviti jer im je dio uroda odnijelo vrijeme. No, i u toj situaciji imaju razloga za optimizam jer im se smiješi rješavanje dugotrajnog problema, nedostatka skladišnih kapaciteta. U kampanji su gradnju hladnjače obećavali gotovo svi, isto najavljuje i Ministarstvo poljoprivrede, ali za to je nužno osnovati proizvođačku organizaciju. Udruga Dar Bilogore će stoga napraviti upravo to.

-Udruga će se u tom slučaju vjerojatno preregistrirati u proizvođačku organizaciju za što je potrebno sedam primarnih proizvođača, to su oni koji žive isključivo od poljoprivrede i koji mogu biti osnivači, a ostali kojima je poljoprivreda nusdjelatnost mogu biti članovi – tumači Horvat.

Nadaju se u udruzi i da će Bjelovarski doručak postati Bjelovarsko-bilogorski doručak. Na početku je, priča Horvat, i bila zamisao da poljoprivrednici opskrbljuju cijelu županiju, ali to nije zaživjelo. Vjeruje da će se to sada promijeniti.

-Novi tim ljudi na čelu sa županom Marušićem je obećao da ćemo mi kada će se sklapati novi ugovori krajem godine sve javne ustanove, od škola, vrtića, domova umirovljenika snabdijevati – kaže Horvat.

Županija je, kaže Horvat, svim ustanovama već poslala upit o tome s kim imaju ugovore i o kojim je količinama riječ. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!