Udruzi informatičara odobren projekt vrijedan više od dva milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski robotički centar je dva milijuna i 175 tisuća kuna vrijedan projekt Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije koji je financiran europskim i državnim novcem. Cilj mu je popularizacija STEM-a, a u njega će kroz dvije godine moći zaviriti svi zainteresirani učenici.

-Omogućit ćemo svakoj školi i svakom djetetu koje će se željeti baviti robotikom da dođe u naš centar u kojem će biti organizirani vrhunski predavači, a bit će osigurani i gablec i prijevoz – kaže predsjednik udruge Branko Raičković.

Centar opremljen sofisticiranom opremom za robotiku, dronovima, 3D printerima će biti smješten u Četvrtu osnovnu školu Bjelovar, a projektom je predviđena i edukacija učitelja koji će potom svoje znanje prenositi drugima. Pokretanje Bjelovarskog robotičkog centra pozdravlja bjelovarski gradonačelnik, Dario Hrebak.

-Ti mladi ljudi koji će se na taj način osposobljavati će danas-sutra raditi u IT sektoru, stvarati novo, moderno gospodarstvo 21. stoljeća i tako naš grad može ići naprijed – ističe Hrebak.

Istim tragom će i županija, najavljuje zamjenica župana Marija Jungić.

-Mi smo prije nekoliko dana kao županija dali zadatak našoj razvojnoj agenciji Juri da pripremi projekt kako bi se ostale učionice u osnovnim školama na području županije opremile ovakvom ili sličnom opremom – rekla je Jungić.

Da se ulaganje u IT isplati pokazuje i bjelovarski proračun. U lipnju su prihodi bili 15 posto veći nego u istom mjesecu 2019. i to iako Grad sada nema prirez, pohvalio se Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!