Uz gradske investicije, raste i broj zahtjeva za izdavanjem građevinskih dozvola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rekonstrukcija Ivanovčanske ulice, Ulice don Frane Bulića, Stepinčeve ulice, rekonstrukcija mosta u Lugu, gradnja Gradskoga stadiona i stadiona u Ždralovima, obnova kanalizacijske i vodovodne mreže u sklopu projekta aglomeracije, gradnja preostalih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara, izmuljivanje Bjelovacke uz koju će uskoro osvanuti i šetnica – sve to samo je dio radova i otvorenih gradilišta ovo ljeto u Bjelovaru. Investicije su to teške ukupno više od 600 milijuna kuna, a za što je dio novca osiguran iz europskih fondova, dio iz državnog proračuna, a dio iz klupskih i gradskoga proračuna.

Bjelovar je tako postao veliko gradilište i tu se neće stati, poručuju iz Gradske uprave. Samo iz gradskoga proračuna izdvojit će se oko 12 milijuna kuna za obnovu cesta nakon obnove kanalizacije i vodovoda. Upravo taj projekt je i razlog sporije dinamike obnove određenih prometnica, no u asfaltiranje i obnovu gornjega dijela ceste nema smisla ulaziti prije završetka svih radova, složni su gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić.

-Kako bismo koordinirali radove i kako nakon asfaltiranja ne bi bilo više kopanja, napravili smo zajednički sastanak s HEP ODS Bjelovar, Gradskom plinarom, HT-om i Vodnim uslugama da budemo usklađeni. No, razumijem i ljude kada su nestrpljivi  dinamikom radova i jedva čekaju da sve završi, a opet razumijem i ljude koji pitaju kada će kod njih početi radovi. Ipak, slažemo se da ako nešto nije izgrađeno 50 godina da je bolje da se sada napravi najbolje što je moguće jer je to za narednih 50 godina – ističe zamjenik Brajdić te smatra važnim pohvaliti brojne radnike koji, zajedno s inženjerima, voditeljima gradilišta, projektantima i drugima, za vrijeme iznimno visokih temperatura vani, kojima svjedočimo, daju sve od sebe kako bi naš Bjelovar bio što funkcionalniji i bolji.

Izuzmemo li gradske investicije i one u kojima je Grad partner, puno je i privatnih investicija gospodarstvenika, posebice u građevinskom sektoru. U prilog toj tvrdnji idu i činjenice pa je, primjerice, 2018. godine izdano 140 građevinskih dozvola, 2019. njih 184, a 2020. izdane su 132 dozvole. Za prvih šest mjeseci 2021., Grad Bjelovar izdao je 98 građevinskih dozvola.

Građevinska sezona ide dalje i tek će u sljedećim mjesecima biti otvorena neka velika gradilišta radi čega će, kada se radovi završe, naš grad biti još ljepši. Jedno od njih zasigurno je i gradilište u samom srcu grada, na korzu, poznatoj gradskoj šetnici koja će sljedeće godine zasjati novim sjajem, poručuju iz Gradske uprave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!