Gradska vijećnica napala kulturnjake, pa se ispričala jer je krivo kopirala odluku…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poštovani,

Ovim putem se javno ispričavam gospodinu Borisu Abramoviću i članovima Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara jer sam napravila pogrešku prilikom pisanja priopćenja i pozvala se na krivu odluku te u priopćenju u krivi kontekst stavila Zajednicu udruge u kulturi napisala je Danijela Hajdinjak Prihić, gradska vijećnica i nedavna kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara.

Jučer se obrušila na Zajednicu udruga u kulturi, a danas posula pepelom.

„Pogreška je nastala zbog tipfelera i kopiranja krivog naziva Odluke sa stranice Grada Bjelovara. Ova pogreška nije nastala s namjerom da se ikoga uvrijedi i nije trebala rezultirati takvom salvom kritika na moj račun. Kontekst priopćenja ostaje isti s ciljem osiguravanja sredstava za rad Udruge OSIT te i dalje pozivam vijećnike da se odreknemo naknada u korist provedbe projekata i programa Udruge. Ispravan naziv odluke na koju se pozivam je Odluka o odobravanju i raspoređivanju financijskih sredstava programima i projektima udruga na Javni poziv za financiranje jednokratnih programa i projekata udruga Grada Bjelovara za 2021. godinu“, napisala je Hajdinjak Prihić nakon što su joj odgovorili bjelovarski kulturnjaci:

-Teško nam je zamisliti da se netko iskreno i sa srcem bori za prava udruga ili građana svoga grada, a da pri tome ne razumije tko je i za što odgovoran te kako funkcioniraju Javni pozivi. Prije davanja paušalnih izjava, možda bi bilo dobro provjeriti neke situacije jer koliko znamo izbori su iza nas. Prikupljanje političkih bodova može se raditi i na neki primjereniji način bez politiziranja udruga i njihovih vrijednih članova jer to ponižava njihov rad i doprinos kulturnom i umjetničkom životu Bjelovara – poručili su iz Zajednice vijećnici Hajdinjak Prihić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!