Grad za jednokratne programe daje 710 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – 710 tisuća kuna vrijedne ugovore za jednogodišnje programe i projekte je s predstavnicima 72 udruge jutros potpisao zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić. Ugovori su potpisani s braniteljskim, humanitarnim i udrugama s područja kulture i obrazovanja koje su se javile na poziv.

-Za 35 udruga za jednogodišnje projekte se dodjeljuje 419 tisuća kuna, a za aktivnosti 37 udruga na jednokratnim potporama se dodjeljuje 291 tisuća i 500 kuna – navodi Brajdić.

Jedna od udruga koja je danas potpisala ugovor je Fond Boža Tvrtković, a njima kao i ostalim dobiveni novac dobro dođe, pogotovo u ovo vrijeme.

-Jasno nam je svima da u ove dvije godine kada je i gospodarstvo jednim dijelom u vrlo teškom položaju i kada nekih od donatora više nema svaka kuna koju dobijemo puno znači – napominje predsjednik Fonda Boža Tvrtković Dario Malogorski.

No, to su dobro utrošene kune.

-Ja se želim svima vama zahvaliti zato što svatko iz svog područja doprinosi boljem Bjelovaru, kulturnijem Bjelovaru i tako trebamo nastaviti raditi i dalje – poručuje Brajdić.

Bjelovar ukupno za sve udruge izdvaja oko osam milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!