Vrtić po želji roditelja završio, što s 50 zaposlenih na projektu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vrtići po želji roditelja, gotovo 14 milijuna kuna vrijedan europski projekt Grada Bjelovara, uspješno je priveden kraju. Vrtići su opremljeni, kroz produženi boravak i poslijepodnevni rad su prošla 223 mališana, zaposleno je 50 ljudi, što odgojiteljica, što kuharica i spremačica. Nastavka nema jer država za to nema novca, pa se postavlja pitanje što je s onima koji su bili zaposleni u tom 30 mjeseci dugom projektu? Jesu li vrtiće zamijenili burzom rada? Odgojiteljice se toga ne moraju bojati.

-Ja znam da je već jedan dio povučen od nas kroz Gradski vrtić, jedan od privatnih, a neke će nastaviti raditi putem svih vrtića koji su počeli ili će početi s radom – uvjerava gradonačelnik Dario Hrebak.

Problema bi moglo imati popratno osoblje.

-Što se tiče teta odgojiteljica mislim da tu neće biti problema. Najveći problem će biti sa spremačicama i servirkama, ne znam što je s njima – kaže Hrebak.

No, i sam Grad planira gradnju dva vrtića, pa bi to mogla biti dobra prilika za one koji su završetkom Vrtića po želji roditelja ostali bez posla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!