Saznajte kako unaprijediti život starijih sugrađana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas će se u bjelovarskom Boho parku održati Okrugli stol na temu uključivanja osoba starije životne dobi u život lokalne zajednice. Dio je to europskog projekta pod nazivom Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju. Više o tome zna ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, Zvjezdana Galkowski.

– Meni je doista zadovoljstvo u ime Grada Bjelovara i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar pozvati sve umirovljenike i sve naše sugrađane koji u obitelji imaju starije osobe da danas dođu na druženje u bjelovarski Boho park – naglašava. Nositelj projekta je Grad Bjelovar, a partneri su Matica umirovljenika Bjelovar te udruga Bjelovarski slavuji-fakini čiji će članovi sudjelovati na Okruglom stolu. Očekuje se da sudionici i posjetitelji saznaju važne informacije o unaprjeđenju kvalitete života starijih sugrađana. Ravnateljica otkriva i cilj ovog programa.

– Cilj je cijeloga projekta pridonijeti i podići kvalitetu života starijih osoba i senzibilizirati javnost o njihovim potrebama – navodi. Ističe da će se Okrugli stol održati pod naslovom Dostojni život u starijoj dobi, a na njemu će biti riječi o skrbi o starijim osobama te njihovoj integraciji u zajednicu. Raspravi će prisustvovati i brojni gosti, a neke od njih će istaknuti kao pozitivne primjere.

– Nada Dokuš diplomirana je agronomkinja koja je na svom odlasku u mirovinu završila tečaj za turističkog vodiča i danas vodi turističke grupe. Ruža Milić u mirovini i dalje vodi dječji zbog Golubići i Dječje glazbeno zabavište, a ove je godine u lipnju uspješno istrčala 24 kilometra na Bilogora trailu – govori. Moderatorica programa će biti Mirjana Pušćak, dugogodišnja radijska novinarka koja je i u mirovini vodila emisije namijenjene osobama starije dobi. Ravnateljica Centra poziva sve da se pridruže programu u 18.30 u Boho parku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!