Nakon našeg članka o smeću u Gornjim Plavnicama, reagirale službe. Ali…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ni tjedan dana nakon što smo izvijestili o više manjih divljih deponija u bjelovarskom prigradskom naselju Gornje Plavnice, one nisu uklonjene. Potvrdili su nam to mještani koji su nas i pozvali da snimimo gomile smeća koje neodgovorni pojedinci pod okriljem noći ostavljaju na njihovim njivama i poljskim putovima, pa čak i u poslovnoj zoni Lepirac. Među smećem ima svega – građevinskog otpada, smeća iz kućanstava, stakla, čavala. Građani su ogorčeni jer, bez obzira na to što su do sada sami čistili smeća, ipak nešto ostane na njivama, odnosno u hrani kojom hrane stoku.

-Prije nekoliko mjeseci nam je uginula steona junica. Bila je zdrava, veselili smo se prinovi, a onda je jednoga jutra jednostavno uginula. Sumnjamo da je u hrani bilo nešto što je uzrokovalo uginuće. Samo na tome smo imali desetak tisuća kuna gubitka. A gdje su ostali troškovi! Radni strojevi se također mogu oštetiti zbog zaostalog otpada, susjedu je na mjestu gdje je nedavno odložen otpad povaljan i uništen dio kukuruza – ispričao nam je mještanin Tihomir Mandić.

Mještani kažu kako su o svemu obavijestili policiju i komunalno redarstvo Grada Bjelovara, no nisu naišli na reakciju na koju su očekivali. U policiji su im rekli da slučaj nije i njihovoj nadležnosti, a komunalne redar je obećao da će se javiti. Stoga smo i mi poslali službeni novinarski upit na spomenute dvije adrese. U policiji su nam potvrdili ono što smo čuli u Gornjim Plavnicama.

-Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i obavili obavijesne razgovore. S obzirom da u navedenom događaju nije bilo elemenata za postupanje policije, dojavitelj je upućen da se obrati komunalnom redarstvu Grada Bjelovara, odnosno komunalnom redaru koji je nadležan za poduzimanje mjera i radnji vezano za takve i slične događaje – odgovorili su nam iz policije.

U gradskom komunalnom redarstvu su nam potvrdili kako su upoznati s problemom te kako su prijavu zaprimili 14. srpnja. Izlazak na teren su prvo odgodili zbog kiše, stoji u odgovoru na naš upit, a čitava stvar se ‘otegnula’ do kraja ovoga tjedna jer ranije, kažu, nisu na telefon mogli dobiti T. Mandića koji im je prijavio slučaj. Na koncu je komunalni redar izašao na teren jučer, potvrdili su nam mještani Plavnica, te obećao da će Komunalac očistiti sve lokacije na kojima se nalazi otpad. Isto su napisali i nama, u službenom odgovoru na novinarski upit. Kad točno će smeće biti uklonjeno, nisu precizirali.

Smeća ima čak i u poslovnoj zoni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!