U sklopu milijunskog projekta krenulo se s asfaltiranjem ulica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Ulici kneza Višeslava gdje je počeo projekt “Aglomeracije Bjelovar” završeno je asfaltiranje ulice. Inače, u samom gradu u tijeku su radovi u 15-ak ulica, a riječ je o različitim radovima poput rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije do zamjene električnih kablova i asfaltiranja. U jednoj trećini financiranja asfalta u Ulici kneza Višeslava sudjelovao je i Grad Bjelovar pa je na današnjoj konferenciji povodom završetka asfaltiranja bio i dogradonačelnik Igor Brajdić.

– Stanovnici Ulice su, osim infrastrukture i cijevi, dobili i novi asfalt. U Bjelovaru se zaista puno radi u posljednje četiri godine te zajedno sa svim izvođačima radimo koordinacije. Cilj je da kada se nešto asfaltira, da se asfalt ponovno ne trga. Cesta i stanje infrastrukture nešto je na što ćemo posebno staviti važnost i u sljedeće četiri godine jer ljestvicu možemo podići još više. Želim čestitati i svim radnicima na rad u nesnosnim vrućinama jer upravo oni doprinose tome da naše ulice budu još ljepše – rekao je Brajdić.

Uz predstavnika Grada, Ulicu kneza Višeslava obišli su i predstavnici Komunalca i Vodnih usluga, PZC-a, HEP-a i Gradske plinare. Svi oni timskim radom provode jedan od najvećih projekata u povijesti Bjelovara – aglomeraciju. – Redovito pratimo tijek poslova i mogu potvrditi da radovi napreduju planirano. Bitno je reći da smo riješili glavninu rubnih dijelova grada, Ulicu kneza Višeslava, podsustav istok odnosno Novoseljane i Ždralove. Gotovo devet kilometara položenih cjevovoda je u završnoj fazi, a slijedi asfaltiranje odnosno dovođenje u prvobitno stanje ulica – kazao je predsjednik uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Gradska plinara Bjelovar upravlja mrežom od 500 kilometara plinovoda na distribucijskom području. – Velik dio te mreže je građen sedamdesetih godina što znači da je star već nekih 50 godina. Ti plinovodi su došli na red za zamjenu. Najveći dio toga je rekonstruiran zadnjih deset godina, a ove godine smo došli u centar grada. Zahvaljujemo se Gradu na suradnji jer bez suradnje bi to bilo jako teško raditi. Napravljeni su radovi malo i izvan grada – Put žrtvama u Lugu te u Ulici Ante Starčevića. Sada smo u Ulici Andrije Kačića Miošića. Plan je da te ulice završimo do konca osmog mjeseca. Početkom devetog mjeseca krećemo s rekonstrukcijom u Haulikovoj ulici, Ante Trumbića I u Gundulićevoj – najavio je Srećko Ezgeta iz Gradske plinare Bjelovar.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!