Bjelovarski bazeni prvi puta u povijesti ne trebaju gradske kune

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski bazeni ove godine obaraju sve rekorde posjećenosti te po prvi puta neće trebati financijsku pomoć Grada u plaćanju režijskih troškova. Predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba Marko Mihalinec otkrio je zašto će troškovi ove godine biti veći.

– Od prošle godine morali smo pojačati klor na maksimalnu dopuštenu razinu, što zahtijeva i povećanje troškova vode i struje, ali uz ovakvu sezonu vjerujemo da će klub uspjeti podmiriti – naglasio je. Dosad je bazene posjetilo oko 20 tisuća posjetitelja, a nastavi li se takva posjećenost, očekuje se da će ova sezona biti rekordna. Kao i svake godine, organizirani su i satovi plivanja. Jučer su na satove plivanja krenule zadnje dvije grupe neplivača, od ukupno šest koliko ih je ove godine upisano.

– Ukupno će kroz školu plivanja proći nešto više od 200 neplivača. Sa svakom grupom radi petero trenera kako bi se povećala kvaliteta rada, ali i da bi se što bolje iskoristio kratki ljetni period. Obuka neplivača traje 12 radnih dana, a provodi se u jutarnjim satima, prije 10 sati, kad bazeni još nisu otvoreni za posjetitelje – navodi Mihalinec. S epidemiološkim mjerama nemaju problema jer su dobro organizirani još od prošle godine, no zbog opreza nije bilo zabavnog programa.

– Pokrenuli smo turnir u stolnom nogometu, a ove smo godine obnovili i pješčano igralište s kvalitetnim pijeskom. Kontaktirali smo Ženski odbojkaški klub da napravimo utakmicu ili mali turnir, a tradicionalno ćemo na kraju godine organizirati i mali zabavni program za naše posjetitelje – otkriva. Mihalinec poziva sve da iskoriste ljetnu sezonu i posjete bjelovarske bazene te se na njima osvježe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!