Bjelovar među prva tri hrvatska grada najavio cijepljenje u ljekarni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„U tri ljekarne, po jedna u Bjelovaru, Požegi i Šibeniku, već do kraja sljedećeg tjedna mogle bi početi cijepljenje građana protiv covida-19, a njima će se priključivati druge ljekarne čim budu organizacijski i kadrovski spremne za taj posao. Još desetak ljekarni obavijestilo nas je da su našli liječnike koji su voljni cijepiti u ljekarnama pa bi se i one vrlo brzo mogle uključiti u taj posao”, najavila je predsjednica Hrvatske ljekarničke komore, mag. pharm. Ana Soldo, piše Jutarnji list.

Dodaje da su upravo riješeni tehnički, točnije informatički problemi oko načina ulaza u sustav onima koji će cijepiti u ljekarnama. Naime, sve ljekarne povezane su u CEZIH odnosno zdravstveni informatički sustav koji omogućava unošenje podatak o cijepljenoj osobi.

Soldo naglašava da će se u cijepljenje zasad uključiti još barem 40 do 50 ljekarni diljem Hrvatske koje su se već najavile, te da bi iza 15. kolovoza trebao biti riješen i problem ostalih timova za cijepljenje u kojima mora biti liječnik, piše Jutarnji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!