U ponedjeljak Bjelovar dobiva novu kavanu zanimljivog imena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbogom Ritmu grada, došao je Piaf.

Neobičan naziv nove bjelovarske gradske kavane isprva asocira na čuvenu Edith Piaf koja je obilježila francusku šansonjersku scenu i postala nacionalna ikona. Posebnim snažnim glasom i nježnim stasom opravdavala je nadimak “Piaf”  koji zapravo znači vrapčić. Velikoj Parižanki previše su kao vrapčiću lomili krila, od početka njezina tužnog života. U pjesme koje je pjevala i koje su postale svevremene utkana je “duša ulice” na kojoj je odrasla. Na ulici se čak i rodila…

Vjerujemo da bjelovarski Piaf neće biti te sreće, da će postati kultna gradska kavana koju ovaj grad i zaslužuje.

Srećko Koljić, predsjednik Ceha ugostitelja Bjelovarsko-bilogorske županije, stoji iza novog objekta koji svoja vrata otvara u ponedjeljak. – Gosti će moći uživati u najboljoj kraft kavi i najboljem kraft pivu i vinima lokalnih proizvođača. Smješteni smo tako da gledamo na bivšu gradsku kavanu koja je danas trgovina. Želimo nastaviti tu tradiciju i ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti jer osim kave i pića nudit ćemo i slastice i sladoled, također domaćih proizvođača, rekao nam je Koljić privodeći kraju radove na uređenju lokala.

Čast da otvori kavanu pripast će Dariju Hrebaku, bjelovarskom gradonačelniku za kojeg Koljić kaže kako je od svih čelnika u Hrvatskoj učinio najviše za svoje ugostitelje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!