Neka punoljetni, 18. BOK fest počne!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Program je posložen, glumci nabrijani, publika željna, prve ulaznice su prodane i Bjelovarski odjeci kazališta mogu početi. U svom 18. izdanju od 29. kolovoza do 16. rujna BOK fest donosi 12 predstava među kojima su i prave poslastice poput predstave “Kabanica” HNK Zadar koja je nominirana za nagradu Hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje predstave, predstave “O medvjedima i ljudima” koja je posljednja završena predstava Saše Anočića, a koju će izvesti Narodno pozorište Sarajevo, te “Konglomeracije za Sašu Anočića” Teatra Exit.

-Cijeli ovogodišnji festival je koncipiran kao hommage Saši Anočiću jer se neke njegove predstave ne mogu dovesti. Ovo je predstava u kojoj se izvode najbolje scene iz nekih njegovih predstava. Mislim da je Saša Anočić bio naš najveći redatelj i da bi to zbilja trebalo popratiti – navodi u ime kreatora programa Ivan Ožegović.

Na svoje će doći i najzahtjevnija kazališna publika jer je na programu i “Medvjed” Zijaha Sokolovića koji je nagrađen na festivalu u Moskvi. Riječ je o teškoj, art predstavi.

-Ako vam se i ne svidi, možete reći da ste pogledali jedno pravo umjetničko djelo – kaže Ožegović.

BOK otvara upravo Ožegovićeva predstava “Njemački za početnike”, a zatvara “Dok nas smrt ne rastavi” nastala po tekstu Mire Furlan, a koja će na bjelovarsku bokovsku pozornicu prvi put dovesti Mikija Manojlovića. Svoju punoljetnost BOK slavi u drugom terminu, ali publiku to neće ni najmanje omesti u tome da uživa u daskama koje život znače.

-Malo je drugačije, ali nema veze. Sve je to dobro, bitno da idemo i da je došlo kazalište u Bjelovar – ističe Vera Pauška koja je među prvima kupila ulaznice za tri željene predstave.

Vesele se Bjelovarčani, a veseli se i kum festivala Vedran Mlikota koji je propustio možda tek jedan ili dva bjelovarska kazališna festivala.

-Znam iz prve ruke kako je to bilo, kako su to bili dobri programi, dobre predstave i dobra druženja i čestitam što ste uspjeli organizirati festival – rekao je Mlikota.

Dobre su vijesti da ograničenja broja gledatelja neće biti već će sva 344 mjesta u Domu kulture moći biti popunjena, ali će ih popuniti smjeti samo oni s covid potvrdama s tim da će brzo testiranje biti dvadeset posto jeftinije. Tradicionalna popratna događanja poput BOK moto alke i izložbe glumaca neće izostati, a prvi put će i to na zahtjev šefa, majke i oca festivala Gorana Navojca jedna predstava biti izvedena na bazenima. Sve je spremno za još jedan odličan BOK fest.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!