Posjetite košarkaški spektakl na bjelovarskom Boriku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ove subote, 21. kolovoza na Boriku će se održati peto izdanje turnira u uličnoj košarci pod nazivom GO2 Borik streetball. Riječ je o turniru prijateljskog karaktera na kojem se igra standardni hakl po starim pravilima, a namijenjen je domaćim bjelovarskim te ekipama iz uže okolice grada, navodi Zoran Pajić ispred udruge GO2.

– Igra se tri na tri, s tim da u svakoj ekipi mogu biti četiri člana, dakle igraju po tri igrača s jednom zamjenom. Kotizacija je 150 kuna po ekipi, a osigurali smo i bogate nagrade. Za tri najbolje plasirane ekipe predviđena je novčana nagrada uz nagrade sponzora. Sve ekipe imat će osiguranu okrijepu, a u sklopu samog turnira na Boriku će biti postavljen i šank tako da će se i gledatelji i natjecatelji moći osvježiti. Za zabavu će se pobrinuti i DJ, a očekujemo da će doći veliki broj ljudi – otkrio je. Prijave su, dodaje, otvorene do samog dana turnira, a sve informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Borik Bjelovar Workout Park.

Foto: Borikworkoutpark

– Osim ovog standarnog turnira će se održati i glavni regionalni turnir dva tjedna kasnije, 4. rujna. To je FIBA 3×3 turnir. Organizator je Ivan Šiprak zajedno s udrugom GO2. To će biti dosta jači turnir koji se igra pod ingerencijom same FIBA-e koja je krovna organizacija. Odlučili smo napraviti jaki, kvalitetni turnir gdje će doći najjače ekipe iz cijele iz Hrvatske, a imamo najave da će doći i neke ekipe iz regije. Očekuju nas tu i bivši prvaci Hrvatske u streetballu – naglašava Pajić. Važno je spomenuti da će si prve četiri ekipe s kvalifikacijskog turnira osigurati nastup i na ovom turniru koji će imati pravi natjecateljski karakter.

– Doći će najbolje ekipe iz Hrvatske koje očekuju bogate nagrade. I sama FIBA se uključila u ovaj turnir tako da očekujemo košarkaški spektakl. Kotizacija za ovaj turnir nešto je viša jer su i troškovi organizacije puno veći pa ona iznosi 300 kuna po ekipi. Naravno, i nagrade su puno veće pa će prvoplasirani osvojiti pet tisuća kuna te bogate nagrade sponzora. Budući da je taj turnir pod ingerencijom same FIBA-e i suci su pravi profesionalci. Igrat će se po pravilima FIBA-e, kao i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Paralelno će se organizirati i turnir za mlade za koje smo također osigurali medalje, pehare, sportsku opremu i druge nagrade sponzora – ističe. Za kraj, Pejić poziva sve građane da dođu podržati košarkaše, uz obećanje dvotjednog košarkaškog spektakla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!