Neke od najboljih filmova organizatori Filmodroma ostavili su za sam kraj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I ove godine Bjelovarčani su imali priliku uživati u ljetnom kinu, bjelovarskom Filmodromu, u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta. Cijela priča krenula je 4. srpnja u bjelovarskom Boho parku, a traje do 29. kolovoza, dakle, možete pogledati odlične filmove u ljetnoj atmosferi pod otvorenim nebom još danas, u srijedu i u nedjelju.

-Zadovoljni smo odazivom, na nekim filmovima je bilo više, na nekima manje ljudi. Kao i svih godina, uvijek je na početku najviše ljudi. Ove godine nije bilo previše programa, prva polovica osmog mjeseca je vrijeme kad je najviše ljudi na godišnjem pa tu nije bilo puno, ali je već postalo lagano pravilo da je na početku i na kraju najviše ljudi, pa vjerujemo da nas to čeka i ove godine – prepričava nam dojmove organizator Stjepko Gambiroža.

A za kraj publiku čekaju odlični filmovi, jedan možete već danas pogledati u bjelovarskom Boho parku.

-U 21 sat čeka nas film Dogman, talijanski film koji je premijerno prikazan u Cannesu. Dobio je nekoliko nagrada, pa i onu za najbolji Europski film godine. Radi se o krimi-drami koju je režirao poznati talijanski filmaš Mateo Garrone, koji se proslavio s filmom ‘Gomorrah’  o tamošnjoj mafiji – kaže Gambiroža.

Projekcije se nastavljaju u srijedu.

-Za kraj smo sačuvali poseban dio programa, Festival mediteranskog filma Split. U Bjelovaru gostuju dva filma, prvi je na programu 25.08, film ‘Strah’, bugarski film koji je na tom festivalu dobio najbolje ocjene publike ikad. Vjerujem da bi mogao biti zanimljiv za publiku – otkriva detalje Gambiroža.

Program Filmodroma završava sa sljedećom nedjeljom.

-Za kraj imamo ‘Noć kraljeva’, 29. kolovoza, to je jedan pomalo egzotičan film. Kombinacija fantazije i drame, taj film je ušao u uži krug filmova koji će biti nominirani za Oscara. Jedna zanimljiva priča smještena u jedan neobičan zatvor u okolici glavnog grada Obale Bjelokosti – završava naš sugovornik, pozivajući sve da dođu pogledati posljednje filmove Filmodroma, u bjelovarskom Boho parku. Projekcije su u 21 sat, a uživancija je zajamčena.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!