Kako će se razriješiti enigma zvana bjelovarski HDZ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Već sredinom rujna kreću unutarstranački izbori u HDZ-u. U prijevodu, to znači da će se prvo sastati temeljni ogranci i izjašnjavati o potencijalnim kandidatima za vodeće dužnosti na razini općine, grada i županije.

-Godišnji su odmori i velik broj naših članova još nije na svojim radnim mjestima pa čekamo drugi tjedan za prve dogovore oko izbora. Istina, već sam poslao upite o sastavu biračkih odbora kako bismo vidjeli jesu li svi članovi tu i treba li mijenjati njihov sastav, rekao nam je Silvestar Štefović, tajnik Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Najzanimljiviji izbori očekuju se za čelno mjesto Županijske organizacije, ali i Gradske organizacije u Bjelovaru.

Nenad Martinovski, predsjednik Gradskog vijeća Bjelovara, kaže kako se tek vratio s mora i da s njim nitko nije razgovarao o izborima.

– Nismo se sastali još od lipnja, nakon lokalnih izbora, i ne znam što se događa u stranci. Znam kako ide procedura, prvo će se sastajati temeljni ogranci i kandidirati članove za Izvršni odbor i čelne funkcije, kaže Martinovski.

O tome hoće li se birati između više kandidata ili ići na referendum sa samo jednim imenom kandidata, nitko u stranci ne zna. Predsjednik Totgergeli još je na odmoru, a Štefović ističe kako nema pravila jer se za mnoga čelna mjesta nije biralo između više kandidata, a primjerice, u Velikoj Pisanici bila su čak tri kandidata.

Za čelno mjesto prvog čovjeka HDZ-a u Bjelovaru još se službeno ne znaju kandidati, a također ni to hoće li se kandidirati aktualni predsjednik Ante Topalović. Na posljednjem razgovoru ostavio je otvorene sve mogućnosti iako svjestan povijesno lošeg neuspjeha stranke u Bjelovaru.

Sam Martinovski očekuje da će u Bjelovaru biti više kandidata za predsjednika, jedino ako baš svi ogranci ne budu jedinstveni u kandidiranju istog čovjeka.

Moglo se u kuloarima čuti da bi župan Marko Marušić mogao početi stranački uspon baš u Bjelovaru, ali ni za to nema potvrde.

Izgledno je jedino da svi moramo pričekati kraj godišnjih odmora, povratak ključnih protagonista i bilježiti prve kandidature.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!