Bjelovarski ugostitelji: Vlada je otvorila kafiće i zatvorila ‘pipu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nacionalni stožer na čelu s ministrom Božinovićem najavio je ukidanje zabrane rada u unutarnjim dijelovima kafića od 1. rujna. Ugostitelji su taj potez čekali gotovo godinu dana pa i u ovom slučaju vrijedi pravilo – tko čeka, taj se načeka. Za komentar smo se obratili dvojici bjelovarskih ugostitelja, Matku Ćuriću te Srećku Koljiću, koji je ujedno i predsjednik Ceha ugostitelja Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Pozdravljamo odluku Vlade RH i njezino nastojanje da ugostiteljima dopusti da rade u normalnim uvjetima. To je bilo i jedino logično rješenje budući da nije bilo nikakvih dokaza da su ugostiteljski objekti bili leglo zaraza – smatra Koljić koji se nada da neće doći do ponovnog zatvaranja te da će se pandemija konačno staviti pod nadzor. Ističe kako su u ovoj nemiloj situaciji najgore prošli oni ugostitelji bez vanjskog prostora, odnosno terasa na kojima bi mogli posluživati svoje goste.

Vlasnik caffe bara Sinatra, Matko Ćurić rekao je da je veoma zadovoljan ovom najavom Stožera. Sad sve ovisi, kaže, o reakcijama posjetitelja.

– Sve ovisi o tome kako će gosti reagirati na otvaranje i kako će se razvijati situacija sa zarazom. Ovo je odlična vijest, ali treba odraditi nekoliko mjeseci i na kraju podvući crtu pa vidjeti ekonomsku sliku – navodi te dodaje da su ugostitelji sada prepušteni sami sebi, a situacija zasigurno nije ista za one u priobalnim područjima i na kontinentu. Od ponovnog zatvaranja više ga brine da će ljudi prestati dolaziti kad dođe do povećanja broja novozaraženih. Ipak, trudi se ostati optimističan.

– Bit će odlično ako se posao vrati na razinu onog u 2019. godini. Treba sačekati i vidjeti što će biti – zaključuje Ćurić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!