Istina je, EU daruje, postoji besplatan gablec za siromašne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prije otprilike dva tjedna u Bjelovaru je proradila Ura, restoran otvoren kroz EU projekt društvenog poduzetništva Food 4 you, a što se interesa građana tiče, imali su start snova.

-Krenuli smo žestoko, naglo, a interes je i veći od onog što smo očekivali, pa uspijemo gotovo sve ono što pripremimo za taj dan i prodati – ne krije svoje zadovoljstvo voditelj projekta Željko Pavleković.

Veći od očekivanja je i broj doniranih obroka. Naime, na svakih deset prodanih obroka jedan gablec se daruje, a tvrtki Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva koja vodi restoran su se građani počeli javljati i prije otvorenja. Naručenih obroka je tako i više od deset posto predviđenih za doniranje. No, nitko nije ostao gladan.

-Svaki dan se broj gableca povećava tako da sada u ovim prvim danima doniramo i nešto više od planiranog broja, a s povećanjem prodaje gableca ćemo povećavati broj korisnika kojima darujemo obrok – navodi Pavleković.

Sada se dnevno donira 12 do 13 gableca na koje pravo imaju oni slabijeg imovinskog stanja. Građani su se prijavili sami, a u Uri vjeruju da besplatan gablec neće zatražiti netko kome on nije potreban.

-Kada dobijemo poziv i dostavimo prvi gablec već vidimo kakvo je stanje, vidite da je ljudima to stvarno potrebno i nije se teško odlučiti donirati gablec – ističe voditelj projekta Food 4 you.

Bjelovarčani se mogu javljati i dalje, ali iz Ure ih mole za razumijevanje jer oni ne mogu donirati više od desetak posto obroka. Od svih će, kaže Pavleković, uzeti kontakt i pomoći im čim će moći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!