Torre: Cijeli vijek dokazujem da prije smrti ima života

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Table života naziv je izložbe čiji je autor Robert Torre, poznati zagrebački psihijatar specijaliziran za liječenje alkoholičara, narkomana i kockara. Izložba je otvorena u Gradskom muzeju Bjelovar kao popratna manifestacija BOK festivala.

Zločesti kibici primijetili su kako specijalizacija dr. Torrea sjajno ide uz glumačko-autorske protagoniste festivala koji su zavladali Bjelovarom.

Torre nema formalnu likovnu naobrazbu, ali je izuzetno likovno talentiran, gotovo perfekcionista u mnogim stvarima i nasljednik je pop arta, kulture stripa i modernog likovnog izričaja koji je obilježio kraj 20. stoljeća, rekao je Milan Pavlović, ravnatelj muzeja i sam akademski slikar.

-Ne slikam ono što želim, već ono što mogu, rekao je svojoj izložbi autor. Izložio je 60-ak radova, od ilustracija za odjel alkoholičara u svojoj Vinogradskoj do mapa života u kojima je sažeo ključne trenutke svog života. – O svakoj slici dugo razmišljam, napravim koncept pa krenem raditi, kaže Torre i napominje kako su dio izložbe i predmeti posvećeni zaštiti na radu kao omaž svom ocu koje se bavio tim područjem.

Ilustracija s odjela za alkoholičare

Glede „filozofije života“ ili „što je pisac htio reći“, Torre kaže kako se i pisanjem, a sada i slikanjem trudi dokazati da ima života prije smrti. Nadahnut spoznajom da smo smrtni smatra kako ljudi trebaju osvijestiti tu činjenicu i pobrinuti se da prije smrti žive.

Karta života Roberta Torrea

U rijetko punoj galeriji Gradskog muzeja brojni posjetitelji nadahnuti govor autora nagradili su neuobičajeno dugim aplauzom.

Table života možete pogledati i proučiti do 18 kolovoza.

Što je između rođenja i smrti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!