Ljekarna Bjelovar spremna je za cijepljenje, dogovoren i okvirni raspored

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovih dana u Ljekarni Bjelovar, na gradskom  korzu, treba započeti cijepljenje protiv koronavirusa. Potvrdila nam je to ravnateljica Ljekarne Katarina Fehir Šola, koja je kazala kako je sve spremno, samo se još čekaju točni protokoli Ministarstva zdravstva, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Podsjetimo, bjelovarska ljekarna se među prvima odlučila uključiti u provedbu cijepljenja.

-Već imamo dogovor s liječnicom koja će cijepiti građane te koordinaciju sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo oko dobave cjepiva. Dakle, što se tiče ljekarne, sve je pokriveno, samo čekamo zeleno svjetlo da možemo krenuti – kaže ravnateljica Fehir Šola.

Za razliku od Zavoda za javno zdravstvo i javnih punktova, gdje građani mogu doći na cijepljenje bez najave, u ljekarni će se morati upisati odnosno prije cijepljenja raspitati za slobodne termine, kako bi se vidjelo koliko je uopće građana zainteresirano za cijepljenje i kako bi se izbjegle eventualne gužve. Postoji mogućnost da će se kasnije i u ljekarni cijepljenje moći obaviti bez najave.

-Naravno, to će biti u točno određeno vrijeme jer ovisimo o liječniku koji će cijepiti građane. To će najvjerojatnije biti u one dane kad nema cijepljenja u Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru. Na taj način ćemo ‘pokriti’ sve dane u tjednu – tumači Fehir Šola.

Jedan od razloga zbog kojih se Ljekarna Bjelovar među prvima u zemlji javila za cijepljenje jest taj što je Bjelovarsko-bilogorska županija od početka provedbe cijepljenja protiv koronavirusa na dnu nacionalne ljestvice procijepljenosti.

-Svakako ćemo kroz javnozdravstvene kampanje pokušati doprijeti do što većeg broja da se cijepe i da budu svjesni kako je to jedino što nas može spasiti mogućeg sljedećeg vala epidemije – zaključuje naša sugovornica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!