Marijana Jurković otkriva tehnike yoge za kvalitetniji život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Instruktorica yoge i pilatesa Marijana Jurković gostuje u Inkubatoru ideja, gdje će održati interaktivno predavanje „Tehnikama yoge do kvalitetnijeg života“. Predavanje će se održati u četvrtak, 2. rujna s početkom u 19 sati.

Ovo je sjajna prilika da se zainteresirani detaljnije upoznaju s tehnikama i vrstama yoge, te prednostima koje donosi prakticiranje yoge i meditacije.

Na interaktivnom predavanju obuhvatit će se široko područje ove teme, pa će okupljeni imati prilike saznati što se događa u tijelu i mozgu pojedinca kada vježba yogu, kako ona djeluje na naš centralni živčani sustav, kako se ponaša naš um prilikom izvođenja yoga položaja i koje prednosti yoga daje kada je u pitanju tijelo. Reduciranje bolova u kralježnici, bolja prokrvljenost tkiva, izduživanje i jačanje mišića, povećanje fleksibilnosti i mobilnosti kralježnice, jačanje kostiju samo su neke od njih. Marijana će govoriti i o meditaciji te njenom utjecaju na emocije, tijelo i misli osobe koja meditira kao i zabludama koje se javljaju vezane uz ovu tehniku.

Predavanje se sastoji i od praktičnog dijela, gdje će sudionici napraviti par jednostavnih asana (vježbi), koje se izvode sjedeći i ne zahtijevaju nikakvu opremu. Nakon toga slijede vježbe disanja, a iza njih jedna kratka i jednostavna meditacija.

Marijana od 2009. godine uspješno vodi studio Namaste u Bjelovaru gdje educira polaznike o yogi, radi treninge kineziterapije i rehabilitacije, održava radionice mentalnih treninga, disanja te nudi usluge SHIATSU i THAI tretmana. Osim toga, u suradnji i na inicijativu Indijskog veleposlanstva već četiri godine za redom Studio Namaste organizira obilježavanje Međunarodnog dana yoge u Bjelovaru.

-Osjećaj da postoji nešto više od pukog „kuća-posao“ života rasla je u meni i ponukala me da čitam različitu duhovnu literaturu u kojoj sam pokušavala pronaći neki drugi, viši smisao svog života – kazala je Marijana Jurković i dodala kako su u toj potrazi uslijedila putovanja u Indiju.

-Sedam puta sam odlazila i boravila u različitim ashramima, intenzivno meditirajući i usvajajući nova duhovna znanja koja danas rado prenosim na sve koje zanima yoga i meditacija – izjavila je Marijana.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebna prethodna najava dolaska pozivom (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!