Bjelovarčani Anita i Tin žele osvojiti putovanje u Rim!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK/BJELOVAR – Gastro natjecanje „Amorova žlica-za društvo jednakosti“, nacionalni je projekt udruge UNUO. Udruga UNUO osnovana je 2009. Predsjednik Udruge je struč. spec.oec. Vedran Habel. UNUO u svoj rad uključuje osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osobe sa invaliditetom te osobe u nepovoljnom položaju. Cilj udruge je educirati ciljne skupine te izjednačiti njihove mogućnosti u zajednici, a posebice na tržištu rada. Cilj ovog projekta je stjecanje i usavršavanje praktičnih znanja te upoznavanje osoba s invaliditetom o očekivanim ponašanjima, postupcima te načinima rada u turističko-ugostiteljskom okruženju.
Natjecanje će se održati na 7 lokacija u 7 gradova, gdje će kandidati, osobe s invaliditetom pokazati svoje mogućnosti, znanja i sposobnosti u 3 kategorije. U pripremi jednostavnog jela, u pripremi koktela ili napitka i u prezentaciji pred gostima. U natjecanje se uključila i Udruga OSIT Bjelovar.
-Nismo dvojili ni trenutka kada smo saznali za ovaj projekt i odmah smo prijavili dva naša člana, Anitu Brekalo i Tina Malogorskog. Anita i Tin su odabrali kategoriju prezentaciju pred gostima i odlično su odradili zadatak. Anita je pred žirijem pripremila, namazala, ukrasila i prezentirala palačinke sa čokoladom i marmeladom, koje su oduševile predsjednicu žirija novinarku Maju Sever, a i Ribafish i Velimir Šandor su zadovoljno trljali brk i bradu. Bravo, Anita! – kažu u Udruzi OSIT, dodajući kako je njihov Tin je ukrasio, uljepšao i servirao pitu od jabuka na svoj način, uz svježu jabuku, cimet i ukrase od šećera. Žiri je također bio oduševljen Tinovom prezentacijom i pita je nestala u trenu s tanjura. Bravo, Tine!
-Moramo naglasiti da su za ukrašavanje i usmenu prezentaciju tri tanjura imali samo deset minuta! – napominju u OSIT-u.
Članovi žirija bili su poznata novinarka i TV voditeljica Maja Sever, zatim Ribafish, svima poznat iz kulinarskih emisija te osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, Velimir Šandor. Isto natjecanje će se održati u još 6 gradova a nakon toga slijedi selekcija najboljih 100 kandidata iz svih županija koji potom pristupaju daljnjem natjecanju koje će se nastaviti u Ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije „Cook Look“ koji je u vlasništvu Udruge u obliku šatora od 450m2 sa kompletnom infrastrukturom prilagođenom osobama sa invaliditetom. Nakon toga se bira pobjednik, a nagrada je put u Rim.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!