Sjajna vijest za ljubitelje trčanja – Fun Run stiže u središte grada!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I ove godine grad Bjelovar postat će mjesto okupljanja svih ljubitelja trčanja. Prijašnjih godina održane su tri popularne Fun Run utrke, s time da je ona treća održana virtualno zbog pandemijskih uvjeta. Ovogodišnja utrka vraća se u svoj izvorni oblik – uživo u središtu grada, u subotu u 18 sati. Očekuje se velik broj ljudi, iako ne toliko velik kao rekordne 2019.-e kada je trčalo 500 trkača, kaže prvi čovjek bjelovarske klupske atletike je Nikola Kovaček te otkriva koliko za sada ima zainteresiranih građana.

– Do sada nam se prijavilo 250 zainteresiranih trkača s time da imamo 15 štafeta što se množi puta četiri, pa je to već 300 ljudi. Imamo utrke štafeta na 2,5 kilometara te utrke na pet i deset kilometara poznatom trasom koja ide kroz središte grada – kaže Kovaček.

Prijave su još uvijek otvorene. – Prijave za utrku su još otvorene i svi koji žele sudjelovati mogu to učiniti na stranici stotinka.hr – dodaje.

Ruku pomoći oko organizacije Fun Run-a pružio je Grad Bjelovar te Turistička zajednica Bilogora Bjelovar. – Ovo je zasigurno jedan od najvećih sportskih događaja u Bjelovaru, a mislim da slobodno možemo reći i cijeloj županiji. Jasno da je Grad Bjelovar, osim financijski, pomogao i organizacijski s obzirom na to da se trči kroz centar grada što znači i zatvaranje prometa. Molim građane za razumijevanje za vrijeme trajanja utrke – kazao je dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić.

U sklopu Fun Run-a održat će se i zabavni program za koji će se pobrinuti dva DJ-a te Glazbena škola Bjelovar. Bit će tu i slatkih nagrada pa će tako svi prijavljeni trkači dobiti majicu na poklon dok za one koji završe utrku slijedi i medalja. Čini se da organizatore u naumu da se ove godine Fun Run održi ništa neće spriječiti jer su naglasili da će se trčati i u slučaju kiše.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!