Hoće li itko iz Grada ikada zamijeniti razbijeno staklo na spomen obilježju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u nedjelju se žestoko okomio na huligane koji su demolirali električne bicikle i postrojenja koje je Grad postavio u namjeri da služe građanima. Jednodušna osuda svih koji su pročitali poruku na njegovom profilu potvrda je da Bjelovarčani neće trpjeti takve vandalske ispade.

Na žalost, nije to jedino oštećenje koje možemo vidjeti u gradu. Vikend provodi i druženja mladih s alkoholom često završe razbacivanjem koševa za smeće, prevrtanjem i lomljenjem klupa u parku…

Međutim, pred Dan grada postoji mjesto u parku gdje se tijekom rekonstrukcije željelo zadržati sjećanje na trag mine u asfaltu koja je pala tijekom oslobađanja grada. Nedugo nakon prekrivanja tog prostora staklom, netko ga je razbio i danas se prolaznici čude zašto to staklo tamo stoji.

Naš sugrađanin nedavno je boravio u Vukovaru i snimio kako je tamo očuvano mjesto na pločniku u koji se zabila granata. Tamo nikome nije palo na pamet razbiti ga.

A kad je već ovo naše spomen mjesto oštećeno, možda investicija u novo staklo ne bi trebala biti preskupa za Grad, zar ne gradonačelniče?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!