CUK i UTIB zajedničkim snagama pomogli korisnicima kod samopopisivanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Samopopisivanje na ovogodišnji popis stanovništva koje traje još samo tri dana, jučer su iskoristili članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar. To su napravili u prostoru bjelovarskog Centra za cjeloživotno učenje i kulturu uz stručnu pomoć voditelja edukacije. Većina sudionika bili su polaznici nekih od tečajeva digitalnog opismenjavanja CUK-a tako da se radilo o svojevrsnom nastavku edukacije, kao i višegodišnje suradnje Udruge i Centra. Zadovoljan edukacijom je predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel.

– S obzirom na to da se društvo samo po sebi digitalizira, kao i sustav javne uprave, na nama je da naše korisnike podučimo tom segmentu te da im maksimalno olakšamo život i svakodnevicu. Od početka smo znali da će E-građanin osobama s invaliditetom biti itekako koristan. Vrlo brzo smo okupili sve dionike, dogovorili način rada i održali edukaciju vezanu za popis stanovništva, rekao je Novosel.

Slobodan Kalinčić, Tomislav Novosel i Zvjezdana Galkowski


CUK i Udruga tjelesnih invalida uspješno surađuje već dugi, dugi niz godina, potvrdila je ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski. – Suradnja se najviše temelji na sustavu E-građanin, putem kojeg osobe s invaliditetom uspješno rješavaju potrebne obveze. S tom komponentom smo krenuli prije četiri, pet godina.

Udruga je poziv za edukaciju poslala na oko 200 e-mail adresa, a odazvalo se 40-ak osoba. Edukaciju je vodio Slobodan Kaličanin. – Zahvaljujući prijašnjim radionicama digitalnog opismenjavanja, mnogi članovi su samostalno i uspješno odradili digitalni popis stanovništva. To je za svaku pohvalu. Proces im je bio poznat jer su već bili upoznati s određenim informatičkim alatima – rekao je.

Da je provedba edukacija digitalnog opismenjavanja dobar način stjecanja novih znanja, potvrdila je i jedna od polaznica Višnja Jeličić. – Sretna sam i zadovoljna što imamo priliku unaprijediti svoje sposobnosti. Računalo sam prije koristila na poslu, tako da sam već imala određeno predznanje. Zahvaljujući radionicama i edukacijama, stečene vještine sam nadograđivala i za sebe mogu reći da sam digitalno pismena – rekla je Jeličić uz nadu da će Udruga invalida imati što više ovakvih radionica.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!