Hrebak: Nismo znali promovirati ulogu Bjelovara u ratu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nezadovoljstvo dijela branitelja uz Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja je gotovo postala tradicija, pa ni ova godina nije iznimka. Zapovjednik obrane grada Stjepan Budinski je tako u pismu gradskim ocima zamjerio što prema njemu zaboravljaju na sudionike obrane 1991. Gradonačelnik smatra da nije tako.

-Gospodin Budinski je kao i svi drugi počasni građani Bjelovara dobio poziv da dođe, a ono na što se on referira je da je ovo 30., a ne 25. obljetnica, ali jasno piše da je ovo 30. obljetnica od oslobođenja Bjelovara i 25. obljetnica Dana Grada. Na oba datuma sam ponosan – ističe Dario Hrebak.

U Bjelovaru je inače te 1991. osvojeno dvije trećine oružja i opreme kojima je Hrvatske te godine raspolagala, a i Hrebak se slaže da se za to nedovoljno zna.

-Znali smo se obraniti, ali nismo znali 30 godina promovirati ulogu Bjelovara u Domovinskom ratu koja je jako velika. Žao mi što smo tek nakon trideset godina snimili i prvi film o Bjelovaru u Domovinskom ratu i što smo tek sada otvorili Muzej na Barutani – rekao je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!