Obilježen Dan policije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas u 8 sati ispred spomen obilježja pred zgradom Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, skromnije nego što je uobičajeno, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, svečano je i dostojanstveno odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim redarstvenicima PU Bjelovarsko-bilogorske, čime je obilježen i Dan policije.

Svečanost obilježavanja započelo je polaganjem zajedničkog vijenca, a delegaciju su uz načelnika PU Jakova Bukvića sa suradnicima činili izaslanik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, predstavnica obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih redarstvenika Nada Hegedić, župan BBŽ Marko Marušić sa suradnicima, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa suradnicima, predstavnici policijskih udruga i sindikata te predstavnici oružanih snaga.

Za sve policijske službenike PU Bjelovarsko-bilogorske kojih više nema održana je minuta šutnje, nakon koje je molitvu predvodio policijski kapelan prečasni Damir Vrabec.

Svoj obol obilježavanju Dana policije dala je i policijska klapa “Sveti Matej” koja je na samom početku obilježavanja izvela himnu, a jednu je skladbu izvela i prije molitve.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!