Hrebak Alžirce pozvao da istraže gospodarske potencijale BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Saborski zastupnik Dario Hrebak u svojstvu predsjednika Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Alžir primio je danas, 1. listopada 2021. godine u Hrvatskome saboru u nastupni posjet Nj.E. Mokhtar-Aminea KHELIFA.

Veleposlanik Khelif je, podsjetivši na dobre odnose dviju država, ukazao kako je pojava pandemije i bolesti COVID -19 zaustavila planiranu provedbu brojnih aktivnosti, kako  onih vezanih uz potpisivanje bilateralnih gospodarskih ugovora i memoranduma. Posebno važnim drži razvoj suradnje između alžirskih i hrvatskih gradova, ali i između hrvatskih i alžirskih gospodarstvenika s ciljem uspostavljanja poslovne suradnje i prijenosa iskustava. U tom smislu Alžiru su posebno zanimljiva iskustva Republike Hrvatske u poljoprivredi, stočarstvu, drvoprerađivačkoj industriji, sportu i turizmu te izgradnji demokratskih institucija i civilnog društva.

Hrebak je istaknuo da je suradnju, kako na parlamentarnom, tako i u svim drugim vidovima suradnje potrebno unaprijediti, a posebno u pitanjima koja su od zajedničkog interesa za obje države, posebno gospodarstvu.

Govorio je o velikim potencijalima hrvatske, a posebno bjelovarsko-bilogorske industrije, mogućnosti suradnje u sektorima prerade drveta, poljoprivrede – posebno stočarstva (Udruga Baby Beef) te korištenju geotermalnih potencijala.

Hrebak je veleposlaniku Khelifu uputio poziv za posjet Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje bi se nastavili konkretni razgovori o suradnju u gospodarstvu, a posebno drvnoj industriji, poljoprivredi i stočarstvu gdje postoje veliki potencijali suradnje obiju zemalja.

Veleposlanik je poziv srdačno prihvatio te će se susret realizirati u skoro vrijeme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!