Počinje dugoočekivana obnova preopterećene prometnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stanari bjelovarske Trojstvene ulice su napokon dočekali obnovu svoje ceste. Doduše, čekali su dulje nego što su željeli.

-Ja im se na tome ispričavam, ali jednostavno je ovo bio najbolji mogući način da riješimo problem koji tu postoji – priznao je za obilaska gradonačelnik Dario Hrebak.

Sada će ta krpana i prometom preopterećena cesta biti potpuno obnovljena, dobit će novi asfalt i rubnjake.U tu gotovo kilometar dugu dionicu koja spaja dvije državne ceste će Hrvatske ceste kao investitor uložiti oko tri i pol milijuna kuna, a radovi samo što nisu krenuli.

-Radovi će krenuti upravo dana, sutra, a krenuti intenzivnije u sljedećih tjedan dana. Trajat će mjesec i pol do dva i vjerujem da će završiti do kraja godine – navodi Hrebak.

Do tada će promet tom dionicom biti zatvoren. Grad istovremeno radi na još jednom projektu – onom gradnje novih kilometar ceste koja će se nastaviti na Istočnu obilaznicu. To je ulaganje od desetak milijuna kuna pri čemu će se najzahtjevnijim možda pokazati otkup čestica.

-Znate kako to obično ide, svatko misli da je njegov grunt najskuplji i onda nastaju problemi. Na tom području ima 40 do 50 čestica, dakle s 40 do 50 subjekata to moramo riješiti i to će trajati najduže godinu dana – ističe Hrebak.

Cilj je stvoriti prsten oko grada i tako smanjiti gužvu u centru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!