37 mališana dobilo je priznanja zbog svojih velikih djela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara pokrenulo je natječaj “Mali ljudi, velika djela – Ponos Bjelovara” koji je obuhvatio djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, odnosno djecu u dobi od 6 do 14 godina. U Domu kulture danas su uručena priznanja Prvak dobrote za 37-ero mališana. Knjižničarka Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović, Branka Mikačević istaknula je što je cilj ovih priznanja.

– Htjeli bismo pokazati našim sugrađanima da djeca mogu zaista biti mali ponos našega grada, zato i održavamo ovu svečanost u čast njima i njihovim humanitarnim djelima. Ova akcija proistekla je iz akcije “Dobar kao Hlapić” koju je pokrenuo Dječji odjel Narodne knjižnice Petar Preradović. Sada to čini Dječje gradsko vijeće, mali voditelji grada biraju najbolje, a oni sami uzor su svoj djeci – naglasila je. Ističe knjižničarka Mikačević kako su njima svi nominirani prvaci dobrote, no izdvojeno je njih petero.

– 37 djece dobitnici su ovih priznanja, po nama su svi oni zaslužni dobrih srca i dobrih djela. Izdvojili smo njih petero. To su učenici razreda osnovnih škola, Iva Lijović, Valentina Đurin, Martin Rovišćanec, Nela Pokas i Nika Vodogažec. Oni su se istaknuli i svojim su pozitivnim akcijama postigli puno – rekla je te dodala kako bi odrasli mogli od djece puno naučiti. Jedan od dobitnika priznanja je i Lovro Mikačević, vrtićanac koji ima tek šest godina. Otkrio nam je Lovro tko ga je prijavio na ovaj natječaj.

– Teta Kristina i teta Ana – kratko je odgovorio, vjerojatno uzbuđen zbog dodjele priznanja koje je uslijedilo nešto kasnije. Njegova majka, Ana Vrančić pojasnila je kako je riječ o tetama u Dječjem vrtiću Ciciban koje su Lovru samoinicijativno prijavile.

– Bila sam zatečena kad me teta obavijestila, to su bile suze radosnice. Nismo uopće ni znali za ovaj natječaj tako da smo bili stvarno sretni i ponosni. Trud svih nas se isplatio kroz ove godine. Ponosni smo na rad vrtića i nas kao roditelja – istaknula je. Kao prvak dobrote Lovro je prijavljen zbog dobrog ponašanja i uzornog vladanja, a ponosna majka nada se kako će Lovro i narednih godina, kada krene u osnovnu školu, ostati tako dobar te služiti kao primjer drugima. Priznanja mališanima uručio je zamjenik gradonačelnika Bjelovara, Igor Brajdić koji se prisutnoj djeci najprije obratio kako bi im zahvalio za njihova dobra djela.

– Upravo ste vi, mali ljudi koji ste napravili velika djela i zbog kojih ne samo ja, već i cijeli Grad Bjelovar, može biti ponosan. Čestitam vam djeco na velikom uspjehu. Budite tako marljivi i dalje – poručio je te za kraj dodao kako je budućnost Bjelovara – osigurana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!