Brajdić: Znamo da su gužve, ali radovi se ne mogu obaviti preko noći!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar već od ljeta je veliko gradiliše. Kopa se u mnogim ulicama, čak i u samom središtu grada, a ponajviše zahvaljujući rekonstrukciji podzemne infrastrukture koju je neophodno zamijeniti kako bi naš grad funkcionirao što bolje. Radovi su i više nego potrebni, a njihovim završetkom, Bjelovar će dobiti funkcionalne i lijepe ulice s novim asfaltom. Upravo zato, iz Gradske uprave mole građane za razumijevanje i strpljenje.

-Znam da su komunalne teme uvijek nepopularne, međutim one su neophodne jer želimo da sva naselja i sve kuće imaju novu kanalizaciju, vodovod i riješenu oborinsku odvodnju. Nikada to neće biti idealno, posebice za vrijeme obilnih kiša, ali na primjeru Zagreba vidjeli smo koliko je jako važno postaviti novu ili zamijeniti dotrajalu komunalnu infrastrukturu. Radovi su uvijek nepopularni, a u posljednjih samo dvije godine kanalizacija je riješena, ili su radovi u tijeku, u četiri najveća prigradska naselja – Ždralovi, Trojstveni Markovac, Križevačka cesta i Gudovac. Redovito održavamo koordinacijske sastanke sa svim izvođačima na području Bjelovara da nam se više ne dogodi da pojedinu ulicu asfaltiramo, a potom je drugi tjedan raskopamo. Znam da je nepopularno i kada se radovi oduže, no naš stav je da sva infrastruktura od plina, kanalizacije, komunikacijske infrastrukture i slično, treba biti položena prije završnog sloja asfalta. Svaka ulica ima projektanta, nadzori izvođača koji su odgovorni za svoje radove. Primijetio sam i velike gužve posljednjih dana u središtu grada, a one nastaju upravo zbog samih radova na kojima većinom rade Gradska Plinara, Vodne usluge, Grad Bjelovar, HEP i HT, Hrvatske ceste. Stoga molim sve građane da budu strpljivi kako bi nam grad bio lijep. Ništa ne možemo preko noći i prvo moramo dovršiti radove koji su započeti, a tek onda možemo razmišljati o novim projektima i obnovama – ističe zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić te napominje kako razumio je nestrpljivost ljudi koji čekaju da i njihove ulice dožive obnovu.

Do kraja ove godine, većina ulica koje se trenutačno obnavljaju trebala bi biti asfaltirana, no puno toga će ovisiti i o vremenskim prilikama. Sa svim je dionicima usuglašen okviran plan radova na asfaltiranju, koji je vidljiv u tablici. Također, donosimo i popis završenih ili radova u tijeku kada su kanalizacija i vodovod u pitanju, ali i planiranih projekata u sljedećoj godini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!