Korisnici Doma za odrasle uz ples i radionice obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja. Kako bi istaknuli važnost tog dana, Dom za odrasle osobe Bjelovar održao je radionicu crtanja pod nazivom MANDALE, čitanje referata o Don Frani Buliću i plesna koreografija s Anom. Ravnatelj Doma Zlatko Kraljić podsjetio je kako Dom sadrži četiri odjela, a na svakom odjelu nalazi se voditeljica. U Domu za odrasle je oko 160 korisnika te 70-ak zaposlenih koji danonoćno skrbe o njima. Stoga su se spremno pridružili obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja, kaže ravnatelj.

– Pridružujemo se Svjetskom danu mentalnog zdravlja. Našom skromnom proslavom želimo potaknuti sustav da još više ulaže u podršku mentalnom zdravlju kao i naglasiti važnost tog promicanja. Naša ustanova je pod nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, 160 korisnika koliko je u Domu, osobe su sa psihičkim dijagnozama i određenim vidovima mentalne bolesti. Polovina njih je u pokretnom stanju. Svima stojimo na usluzi jer ipak smo s korisnicima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu – rekao je Kraljić.

Referat o Don Frani Buliću pročitao je korisnik Doma Zoran dok je jedna od korisnica Doma pročitala stihove vlastite pjesme. – Koji je kutak moje zemlje, a da mi se sviđa. Svako je to sunčevo mjesto obasjano svjetlom. Moje je mjesto pod suncem gdje ptice pjevaju, a lavovi nariču za plijenom…

Središnji događaj proslave Svjetskog dana mentalnog zdravlja bile je donacija slika Likovnog udruženja Bjelovar i predsjednika Zlatka Sabolovića. Osim likovne radionice, korisnici su i plesali, a sve što čime u sklopu svojih aktivnosti provode sa svojom fizioterapeutkinjom. Dobra organizacija zaposlenih čini sve kako bi korisnici Doma za odrasle doista imali svoje mjesto pod suncem.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!