Dario Hrebak čestitao najboljim bjelovarskim nastavnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Čak devetero učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola iz Bjelovara primili su nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za svoj rad u prošloj školskoj godini čime su se svrstali među 511 najboljih u Hrvatskoj. Danas ih je ugostio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak ne bi li im čestitao i zahvalio na njihovom radu i doprinosu obrazovanju na području grada.

– Vi ste učitelji koji su po ocjenama Ministarstva obrazovanja i ministra bili najzapaženiji na području grada Bjelovara, oni koji su dali najveći doprinos, istaknuli se u svojoj struci te učinili neke dobre stvari po pitanju obrazovanja. Grad Bjelovar je prema posljednjim analizama jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj kad je ulaganje u obrazovanje u pitanju. Činjenica je da imamo izuzetno kvalitetne učitelje što je ovime potvrđeno – izjavio je gradonačelnik te dodao kako je Bjelovar već treću godinu zaredom među pet gradova koji najviše ulažu u obrazovni sektor.

– U zadnjih nekoliko godina uložili smo više od 200 milijuna kuna europskih sredstava kako bismo obnovili 14 od 18 škola. Obnovili smo sve osnovnoškolske i tri vrtićke zgrade, a jako puno novca svake godine ulažemo i u naše Veleučilište – naglasio je.

Nagrađeni su Helena Gustović Ljubić, Nataša Ljubić Klemše, Zdenka Brebrić (I. osnovna škola), Nataša Brekalo, Suzana Turković (III. osnovna škola), Sandra Hermanović, Dario Malogorski (Tehnička škola Bjelovar), Biljana Ilkoski (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar) te Ornela Malogorski (Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar).

Gradonačelnik je želio od njih saznati što bi se još moglo učiniti kako bi rad u školama bio još kvalitetniji te sam naveo plan izgradnje VI. osnovne škole na sjeveru grada koja bi trebala biti dovršena do kraja 2023. godine. Najavio je i moguću izgradnju nove dvorane III. osnovne škole, čime bi se stara prenamijenila, no to je samo ideja dok resorni odjel traži rješenje za uvođenje jednosmjenske nastave za sve škole na području grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!