Marta i učiteljica Valentina na prijemu kod gradonačelnika, svakoj po tisuću kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je osvojila prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika održanog u Italiji u Lido di Jeselu, učenica 6. B razreda I. OŠ Bjelovar Marta Markešić plijeni pažnju gdje god stigne. Ovaj pohvalan i inspirativan uspjeh mlade bjelovarske učenice prepoznali su i u Gradu Bjelovaru pa je sukladno tome gradonačelnik Dario Hrebak za Martu i njezinu učiteljicu engleskog jezika, mentoricu Valentinu Cepanec održao prijem. Podsjetimo, natjecanje se održalo od 19. do 22. rujna, a Marta je osvojila prvo mjesto u kategoriji “Hippo 1” na natjecanju iz engleskog jezika Hippo Language Competition. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo čak 48 tisuća učenika koji dolaze iz 45 različitih država.

– Marta je postigla veliki uspjeh, prvenstveno za sebe pa i svoju školu, ali i svoj grad koji je samim time predstavljala izvan Hrvatske. Po meni je to fenomenalan uspjeh i ja ti Marta od srca čestitam. Ne sjećam se da sam imao prilike ugostiti puno učenika s tako sjajnim rezultatima – rekao je Hrebak te dodao kako Grad Bjelovar posebno vodi brigu o obrazovanju i nagrađivanju. Tako će Marta, ali i učiteljica Valentina Cepanec dobiti svaka po tisuću kuna od Grada kao motivaciju za dalje.

Marta kaže da joj je sudjelovanje u natjecanju bilo zabavno, a pobjeda joj nije bila primarna stvar. – Bilo mi je važno da se lijepo zabavim i sjećam tog iskustva. Pobijedila sam, potrudila sam se na testovima i bila sam jako sretna kada sam saznala za pobjedu. Ne samo ja, već i moji roditelji – kaže Marta.

Priznaje Marta da ispit nije bio lagan, ali i da je očekivala da za međunarodnu razinu ipak bude teži. – Usmeni dio bio je jako zabavan. Gospođa nam je dala društvene igre, razgovarali smo s njom. Meni je konkretno rekla da joj ispričam zadnji put kada sam bila u shoppingu – dodaje Marta.

Bilo mi je najbitnije da se Marta kroz vježbu riješi treme, rekla je na prijemu Valentina Cepanec. – Uspješno je riješila sve testove koje sam joj slala od prošlih godina, a ono s čime je imala poteškoća brzo smo riješile. Bilo mi je zapravo najbitnije da ona osvijesti činjenicu koji dobro nesvjesno koristi engleski jezik. Jasno da sam očekivala visoki plasman, ali ovo prvo mjesto je bilo šećer na kraju. Svi smo bili nevjerojatno ponosni. Marta je to zaslužila jer je dobra, skromna i pametna – zaključila je učiteljica Cepanec.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!