Župan obećao pomoći Udruzi slijepih u zapošljavanju i boljoj mobilnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U povodu Dana bijelog štapa koji je obilježen 15. listopada, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ugostio je vodstvo Udruge slijepih Bjelovar, predsjednika Dražena Kokotića, dopredsjednika Marijana Medicu te tajnicu Julijanu Žganjar koja je navela glavne zadatke Udruge.

– Jedna od naših glavnih zadaća je sustavna senzibilizacija i osvješćivanje javnosti o važnosti inkluzije osoba s oštećenjem vida u društvu. Zato je ove godine u povodu međunarodnog Dana bijelog štapa organizirana javna kampanja “Ako ne vidimo, nismo nevidljivi” kojoj je fokus stavljen na bolju mobilnost, odnosno lakše kretanje u urbanim sredinama kroz veći broj i bolju prohodnost taktilnih staza vodilja. Mobilnost slijepih osoba prioritetni je preduvjet za ravnopravno sudjelovanje u svim aktivnostima i uključivanju u život zajednice – pojasnila je. Župana su iz Udruge zamolili za pomoć u ostvarivanju svojih ciljeva, a on im je obećao da će im biti partner i prijatelj.

– Želim naglasiti da u Županiji imate partnera, da razumijemo vaše probleme i da ne bismo željeli da se naš fokus na vaš rad usmjerava samo na ovaj dan. Svakako ćemo raditi na poboljšanju odnosa, ali i rješavanja najvećeg problema, zapošljavanja slijepih osoba – rekao je. Istaknuli su iz Udruge da im nedostaje asistenata koji bi u svakodnevnom životu pomagali slijepim osobama te dodali da Udruga ima i visokoobrazovanih članova koji bi zasigurno mogli doprinijeti zajednici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!