Gradonačelnikov poguranac kuglačima da krenu nizati uspjehe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar pomogao je u obnovi kuglane koja je stradala u poplavi te joj je prijetilo oduzimanje licence za takmičenje. Više o tome rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

– U suradnji s kuglačkim klubom, s gospodinom Manjkasom kao predsjednikom odlučili investirati ozbiljan novac u kuglački klub. Bjelovar ima tradiciju kuglačkih sportova i postižu sjajne rezultate kako na državnoj, tako i na međunarodnoj razini. U ovu dvoranu koja je bila derutna uložili smo 306 tisuća kuna, od toga 236 tisuća kuna Grad Bjelovar i 70 tisuća kuna smo dobili potpore od Hrvatskog olimpijskog odbora – naveo je te dodao kako uloga Grada treba biti ulaganje u gradnju infrastrukture. Premda se u trenutno grade dva nogometna stadiona, Hrebak naglašava kako se radi i na atletskoj stazi, ali i da se želi razvijati sve sportove na području grada. Otkrio je kako će na današnjem Gradskom vijeću rebalansom proračuna Ženski rukometni klub, Nogometni klub Bjelovar te NK Mladost Ždralovi dobiti nešto više sredstava. U Kuglačkom klubu Bjelovar aktivno je osmero seniora kuglača i desetak djece. Trener Dario Blaško nije zaboravio istaknuti uspjehe najmlađih članova.

– Trenutno najatraktivniji mladi bjelovarski kuglač je Patrik Dedić koji je osvojio dva državna prvenstva, prvo mjesto prošle i pretprošle godine, a godinu prije je bio drugi. Prošle godine nam je mlada Lena Maslek osvojila drugo mjesto, ove godine treće mjesto u kategoriji 11. Ostali nisu osvojili medalje, no radimo na tome. Imamo treninge dvaput tjedno, utorkom od 20 sati i petkom od 19 sati. Ne naplaćujemo nikakvu članarinu, mi kao treneri radimo pro bono, ja i kolega Košutić. Ja sam uglavnom baziran na mlađe uzraste, a on ih preuzima kad navrše 15-16 godina – pojašnjava. Ističe Blaško kako pandemija nije utjecala na broj članova, a posebno ih u klubu vesele ponovni susreti u Ligi mladih gdje se natječu djeca iz šest gradova: Kutine, Novske, Siska, Pakraca, Nove Gradiške i Bjelovara. Mladi Patrik Dedić ispričao nam je kako se tijekom treninga zabavlja sa svojim prijateljima iz kluba.

– Ovaj sport mi se jako sviđa. Šest godina već treniram, dvostruki sam državni prvak. Normalno da poručujem drugoj djeci da se učlane u kuglački klub Bjelovar. Oko 906 čunjeva sam srušio ovaj put kad sam osvojio prvo mjesto – ističe. I Patrik i trener Blaško za kraj su pozvali sve da im se pridruže. Za kuglanje nije potrebno puno, tek dobra volja i navršenih osam godina. Fizionomija djece nije važna, a članarina je potpuno besplatna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!