Predstavljena oprema i strojevi čija vrijednost se broji u milijunima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povijesni projekt aglomeracije u Bjelovaru u punom je jeku što dokazuje činjenica da je izvršeno 60 do 70 posto radova. Kako bi se posao uspješno obavljao, u sklopu projekta nabavljena je oprema za održavanje sustava odvodnje i vodoopskrbe, vrijedna oko 15 milijuna bez PDV-a. Na 257 milijuna kuna koliko bjelovarska aglomeracija vrijedi, Vodne uslugu morat će dati svega šest milijuna kuna, istaknuo je na predstavljanju vozila gradonačelnik Dario Hrebak.

– Moram pohvaliti Vodne usluge koje su marljivo štedjele novac. Možete si zamisliti koliko bi Gradu Bjelovaru trebale desetine godina da sve u sklopu aglomeracije naprave sa svojim novcem. Iako nas ne bi htio ureći, za sada nemamo nikakvih problema. Jasno je da se radi o vrlo kompliciranom projektu uz koji idu vrlo stroga pravila, no za razliku od nekih drugih gradova, možemo reći da problema nema – rekao je Hrebak.

Dodaje gradonačelnik kako građani nemaju osjećaj da se toliko radi jer je sve raskopano.

– Građani vide, kako oni to vole zvati, odugovlačenje. No, nema tu odugovlačenja, sve ide prema planu. Druga je stvar što su to vrlo zahtjevne operacije pa treba vremena. Moram naglasiti da 251 milijun kuna nije pao s neba već je došao u grad na korist svih građana. Dižemo vodnu infrastrukturu, kanalizacijske priključke. Radimo na standardu 21. stoljeća – navodi bjelovarski gradonačelnik.

Da projekt aglomeracije nisu samo cjevovodi i prekopane ulice, potvrdio je predsjednik uprava Vodne usluge i Komunalca Ivan Ivančić.

– Oprema će biti u funkciji održavanja postojećih vodovodnih sustava kao i onih koji se rade. Strojevi će samo pospješiti ono što smo i do sada dobro i uspješno radili – rekao je Ivančić naglasivši činjenicu da grad nikada nije ostao bez vode unatoč komparativnoj manjkavosti našeg sustava u smislu da su bunari preko 20 kilometara udaljeni od mjesta isporuke.

Kaže Ivančić da su dio opreme imali do sada, no ipak nova i suvremenija oprema cijeli projekt podiže za stepenicu više.

– Novom opremom dodatno će se podići i naša učinkovitost. Ipak, ono što me najviše veseli dio je opreme sustava za nadzor vodoopskrbe mreže koji trebaju dodatno pospješiti nadzor i povećati efikasnost upravljanja sustavom vodoopskrbe u smislu smanjivanja gubitaka ili promptniju reakciju ako se dogodi neka potreba da interveniramo – kaže Ivančić.

Oprema se odnosi na cisterne za održavanje sustava odvodnje, radne strojeve za građevinske radove, a tu je i dio za prijevoz radnika. Zaključno rečeno, riječ je o vrlo vrijednoj opremi koja će, osim efikasnijih radova na aglomeraciji, riješiti pitanje opreme za duži rok korištenja.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!