Predavanje o roditeljskim stilovima i izazovima odgoja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Interaktivno predavanje namijenjeno roditeljima djece i adolescenata pod nazivom „𝐑𝐨𝐝𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐤𝐢 𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐯𝐢 𝐢 𝐨𝐝𝐠𝐨𝐣𝐧𝐢 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐮𝐩𝐜𝐢 𝐤𝐨𝐣𝐢 (𝐧𝐞)𝐝𝐣𝐞𝐥𝐮𝐣𝐮“ održat će se 𝐮 𝐩𝐞𝐭𝐚𝐤 𝟐𝟗. 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐨𝐩𝐚𝐝𝐚 𝐮 𝐈𝐧𝐤𝐮𝐛𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮 𝐢𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐬 𝐩𝐨𝐜̌𝐞𝐭𝐤𝐨𝐦 𝐮 𝟏𝟗 𝐬𝐚𝐭𝐢. Voditeljice radionice su 𝐓𝐞𝐚 𝐌𝐢𝐥𝐢𝐨𝐯𝐢𝐜́, 𝐦𝐚𝐠. 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐣𝐚𝐥𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐝𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐣𝐞 𝐢 𝐕𝐞𝐝𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐕𝐢𝐥𝐣𝐞𝐯𝐚𝐜 𝐁𝐚𝐫𝐢𝐜́, 𝐦𝐚𝐠. 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐣𝐞. Kroz ovo edukativno predavanje, cilj je pružiti potporu roditeljima, unaprijediti njihove komunikacijske/socijalne vještine i kompetencije te osnažiti kvalitetne odnose između roditelja i djece.

𝐍𝐚𝐬̌𝐚 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐚 𝐬𝐮 𝐧𝐚𝐬̌𝐚 𝐛𝐮𝐝𝐮𝐜́𝐧𝐨𝐬𝐭

Prirodno je brinuti o budućnosti vlastite djece jer su ona budućnost na koju možemo utjecati. Svim roditeljima ponekad treba pomoć u odgoju djece. Na predavanju će roditelji moći saznati nešto više o tome koji sve odgojni stilovi postoje i koji postupci potiču poželjna ponašanja, a koji odgojni postupci nisu učinkoviti i mogu dovesti do povećanja intenziteta i trajanja nepoželjnih ponašanja. Na kraju predavanja, roditelji  će znati prepoznati svoj roditeljski stil i moći će prepoznati  koji su odgojni postupci učinkoviti, a koji neučinkoviti.

𝐈𝐳𝐚𝐳𝐨𝐯𝐢 𝐫𝐨𝐝𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐚

Svako dijete je drugačije te i pristup roditelja prema svakom djeteta ne treba biti isti. Postoje djeca koju je veći izazov odgojiti i adekvatno reagirati na njihove potrebe, a postoje i djeca s kojom je znatno jednostavnije. No, uvijek treba imati na umu da prirodno neodgojivo dijete ne postoji – postoji samo dijete koje zbog svojih prirođenih osobina roditeljima predstavlja veći izazov u odgoju. Organizacijom ovog predavanja publici je ponuđen prostor za dijalog o roditeljstvu gdje će zajedno pronalaziti odgovore na izazove roditeljstva.

𝐏𝐫𝐞𝐝𝐚𝐯𝐚𝐜̌𝐢:

𝐕𝐞𝐝𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐕𝐢𝐥𝐣𝐞𝐯𝐚𝐜 𝐁𝐚𝐫𝐢𝐜́ – psihologinja, zaposlena kao stručna suradnica u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar, dodatno educirana u području savjetovanja, medicine rada, hipnoterapije, EMDR terapije. Područje interesa: rad s djecom i mladima, zdravstvena psihologija, psihoonkologija, sportska psihologija.

𝐓𝐞𝐚 𝐌𝐢𝐥𝐢𝐧𝐨𝐯𝐢𝐜́ – socijalna pedagoginja i edukantica dječje i adolescentne integrativne psihoterapije, zaposlena kao nastavnica u posebnom razrednom odjelu u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Dodatno educirana u području savjetovanja, muzikoterapijskih aktivnosti, Playattentiona. Područje interesa: rad s djecom i mladima, mentalno zdravlje, psihoterapija, muzikoterapija i prevencija.

𝐔𝐥𝐚𝐳 𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐤𝐧𝐚𝐝𝐞 𝐳𝐚 𝐬𝐯𝐞 𝐳𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞

Inkubator ideja mjesto je u kojem se jednom tjedno održavaju eventi raznolikih tematika u večernjim terminima, a rezultat je istoimenog EU projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva. Riječ je o coworking prostoru koji, osim što pruža mjesto za rad i učenje svima kojima je to potrebno, organizira društvena događanja različitih tematika u kojima se predstavljaju inspirativni pojedinci.

𝐔𝐥𝐚𝐳 𝐣𝐞 𝐬𝐥𝐨𝐛𝐨𝐝𝐚𝐧 𝐳𝐚 𝐬𝐯𝐞 𝐳𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐮𝐳 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐡𝐨𝐝𝐧𝐮 𝐧𝐚𝐣𝐚𝐯𝐮 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐨𝐦 (𝟎𝟒𝟑/𝟐𝟒𝟑-𝟓𝟑𝟒), 𝐞-𝐦𝐚𝐢𝐥𝐨𝐦 (𝐨𝐟𝐟𝐢𝐜𝐞@𝐢𝐧𝐤𝐮𝐛𝐚𝐭𝐨𝐫-𝐢𝐝𝐞𝐣𝐚.𝐡𝐫) 𝐢𝐥𝐢 𝐩𝐨𝐫𝐮𝐤𝐨𝐦 𝐧𝐚 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐢𝐥𝐢 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐈𝐧𝐤𝐮𝐛𝐚𝐭𝐨𝐫𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐣𝐚.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!