EU projektom osigurano oko 300 aktivnosti za umirovljenike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako bi umirovljenike što više uključili u društveni život, Grad Bjelovar u suradnji s bjelovarskom Maticom umirovljenika te Bjelovarskim slavujima-fakinima provodi EU projekt “Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju”. U sklopu njega se uređuje Dnevni boravak za umirovljenike, nabavljena je informatička oprema, organizirano ljetovanje. Ukupno će biti provedeno oko 300 različitih aktivnosti među kojima i radionica o zdravoj prehrani umirovljenika.

-Angažirao bi se profesionalan nutricionist koji bi održao savjetovanje, a na nekom bjelovarskom OPG-u bi potom prezentirali na koji način se i kojom hranom treba hraniti – najavio je danas predsjednik Bjelovarski slavuja-fakina Ivan Ćurić.

U brojne aktivnosti je uključeno oko 250 osoba starije životne dobi koje se zahvaljujući njima ne osjećaju same.

-Najveći problem kada dođete u naše godine je osjećaj samoće, bespomoćnosti i osjećaj da ste višak u ovom društvu – kaže predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Ivan Tomić.

Briga o starijima je dužnost svih nas, naglašava dogradonačelnik Igor Brajdić.

-Naši roditelji su brinuli kada smo mi bili djeca, naše bake i djedovi su brinule o nama, a sada je vrijeme da mi brinemo o njima – poručio je Brajdić.

Projekt “Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju” traje do srpnja sljedeće godine, vrijedan je milijun i 487 tisuća kuna i financiran isključivo EU novcem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!