Plesni simbol otpora na bjelovarskoj pozornici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Centar za cjeloživotno učenje i kulturu u Bjelovar sutra (nedjelja, 7.11.) donosi plesnu predstavu ‘Bella Ciao’ koja je nastala u suradnji Divertovih plesačica i plesača s autoricom Silvijom Marchig.

-Bella Ciao talijanska revolucionarna pjesma stoji u naslovu ove predstave kao simbol otpora bilo kojim opresivnim ideologijama koje sputavaju slobodu tijela: opresije ‘ispravnih’ nad onima koji se u taj kanon ne uklapaju, ‘jakih’ nad slabijima, ‘savršenih’ nad krhkima. Tijela koja istražuju svoje različitosti i igraju se njima, iskreno i bez zadrške, bile su u centru našeg umjetničkog interesa. Unutar grupe sedmero plesača/izvođača, tražili smo mjesta na kojima se možemo otvoriti prema granicama svojih nesavršenosti, krhkosti i ranjivosti, kako bismo kroz njih proizveli izvedbenu snagu. Izvedba tako postaje mjesto intenzivne medijacije emocija, a izvođači nosioci ideje slobodnog pojedinca posvećenog zajedništvu – navodi se u opisu predstave.

Plesnu predstavu ‘Bella Ciao’ pogledati možete od 18 sati u bjelovarskom Domu kulture, održava se uz suglasnost gradskog Stožera civilne zaštite, a pridržavanje epidemioloških mjera je obvezno. To znači da su nužne covid potvrde, ali i maske i distanca zbog čega će popunjeno biti svako drugo mjesto. Ulaznice se mogu kupiti od 17 sati u Domu kulture.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!