Hrebak pozvao građane na cijepljenje kako bi se izbjegao novi lockdown

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Dario Hrebak pozvao je građane da se cijepe kako bi se izbjegla ponovna zatvaranja. Istaknuo je kako hrvatsko gospodarstvo ne može i neće podnijeti još jedan lockdown te poručio kako će se pandemija smiriti ako ćemo se pridržavati propisanih epidemioloških mjera. U priopćenju je napisao kako HSLS smatra da Hrvatska nije talac kafića i šoping centara te takve teze smatra nepoštenima i krajnje štetnima.

– Vlada je uvela sasvim dovoljne mjere za ovu fazu borbe protiv epidemije, ma koliko se neki zalagali za drastične, još oštrije mjere, pa i notorni lockdown. Država je sa svoje strane učinila ono što je potrebno da bi se situacija i dalje držala pod kontrolom – naveo je te dodao kako država ne može, ne smije i neće prodirati u temeljna ljudska prava i savjest građana. Naglasio je da država treba uravnotežiti zdravlje ljudi i hrvatskog gospodarstva.

– Zdravlje građana jest prioritet, no ni u kojem trenutku ne smijemo podcijeniti važnost zdravlja hrvatskog gospodarstva. Ono, naime, povratno direktno utječe na zdravlje i dobrobit svakoga od nas. Upravo to gospodarstvo i radna mjesta trebaju financirati zdravstveni sustav te stoga pozivi za zatvaranjem nisu rješenje, nego samo stvaranje novog problema – smatra Hrebak. Napominje kako je posebno važno zaštititi starije i uvjeriti ih u korist cijepljenja budući da je riječ o najugroženijoj skupini ljudi. Ističe kako je Hrvatska razborito postupila u vrijeme kada su svi zatvarali granice te time ostvarila veoma uspješnu turističku sezonu koja je omogućila lakšu zimu.

– Realnost je da si Hrvatska ne može priuštiti novi lockdown. Hrvatsko gospodarstvo sada je u kakvom-takvom uzletu i njegova dodatna destabilizacija samo bi nas oslabila u vremenima kada je zbog pandemije javni dug eksplodirao na 344 milijarde kuna. Stoga, pustimo ugostiteljima da rade, trgovcima, obrtnicima i poduzetnicima da dišu i da ih ne kažnjavamo zbog drugih. HSLS će se uvijek zalagati za zdravlje ljudi, moderne znanstvene metode u borbi s pandemijom, ali ništa manje važno, za slobodu izbora i prava na rad – zaključio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!