„Glow kids – djeca s licima koja sjaje“ u Inkubatoru ideja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Interaktivno predavanje namijenjeno roditeljima djece i adolescenata pod nazivom „Glow kids – djeca s licima koja sjaje“ održat će se u petak 12. studenoga u Inkubatoru ideja s početkom u 19 sati. Voditeljice predavanja su Tea Milinović, mag. socijalne pedagogije, Vedrana Viljevac Barić, mag. psihologije i Nina Plažanin, dipl. psihologinja. Interaktivno predavanje o ovoj aktualnoj temi inicirali su sami roditelji, a namijenjeno je onima koji žele saznati nešto više o rizicima prekomjernog korištenja tehnologije i savjetima kako ograničiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima.

Rizici prekomjernog korištenja tehnologije

Video igre i društvene mreže jedan su od najvećih rizika koji uzrokuju ovisničko ponašanje. Tea, Nina i Vedrana će govoriti o sve većem trendu javljanja ovisnosti o tehnologiji i to o pametnim telefonima, računalima i drugim ekranima kojima smo svakodnevno sve više izloženi te tjelesnim i psihološkim posljedicama. Predavanje na ovu temu povod je za razmišljanje i djelovanje roditelja, odgajatelja, nastavnika i drugih stručnjaka, voditelja udruga u nastojanju da se podiže svijest o potrebi kontrole masovnog razvoja ovisnosti o tehnologije djece, ali i odraslih.

Blješteći ekrani kao elektronski kokain

Iako nam tehnologija u današnjem užurbanom svijetu pruža razne pogodnosti i mogućnosti, istraživanja pokazuju da prekomjerna upotreba raznih ekrana i utjecaj ekrana na mozak, posebno kod djece, dovodi do učestalih problema kao što su ADHD, ovisnost, depresija, anksioznost i pojačana agresija. Kod djece u razvoju, pretjerano izlaganje bliještećim ekranima može dovesti do neuroloških oštećenja mozga i do istih efekata kao kod uzimanja droga npr. kokaina.

Ulaz je bez naknade za sve zainteresirane

Inkubator ideja mjesto je u kojem se jednom tjedno održavaju eventi raznolikih tematika u večernjim terminima, a rezultat je istoimenog EU projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva. Riječ je o coworking prostoru koji, osim što pruža mjesto za rad i učenje svima kojima je to potrebno, organizira društvena događanja različitih tematika u kojima se predstavljaju inspirativni pojedinci.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz prethodnu najavu dolaska pozivom (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!