Prehranom do boljeg imunološkog sustava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prehrana, način života i dodaci prehrani faktori su kojima možemo i trebamo utjecati na naš imunološki sustav. Savjet stručnjaka o borbi imunološkog sustava s infekcijama te kako poboljšati prehranu uvijek su korisni. Budući da je publika izrazila želju, vrsna nutricionistica Alma Bunić koja iza sebe ima niz održanih edukacija, predavanja i uspješnih rezultata korisnika, ponovno gostuje u Inkubatoru ideja.

Interaktivno predavanje „Nutricionizam – prehrana i imunitet“ održat će se u četvrtak, 11. studenoga, s početkom u 19 sati. Alma će obuhvatiti širok spektar tema vezanih uz nutricionizam i imunitet te borbu imunološkog sustava s infekcijama.

Nekada su zarazne bolesti odnosile mnoge živote i dovele do kratke životne dobi odraslih osoba. Uz sve napredniju medicinu,  antibiotici, antifungalni i antivirusni lijekovi pomogli su u borbi protiv infekcija.

Unatoč tom napretku zarazne bolesti i dalje ugrožavaju mnoge živote. Pretjerana konzumacija antibiotika i lijekova, sterilni uvjeti života, smanjen boravak u prirodi dovode do promjena u imunološkom sustavu. Promjene koje su vidljive su sve veći broj alergične djece i odraslih, autoimune bolesti i slabiji imunitet.

Mjesto za provjerenu informaciju i raznolike teme o nutricionizmu

Predavanje je interaktivnog tipa te će sudionici imati prilike i postavljati pitanja koja će ih zanimati.

Na predavanju će se govoriti o vrstama imunološkog sustava, hrani i imunitetu, alergijama, probavi te utjecaju probiotika i prehrambenog statusa na imunitet.

– Sebe i ostale nutricioniste vidim kao ključnu točku odgovornosti za širenje kvalitetnih informacija, opravdavanja povjerenja u savjetovanju i educiranju na području prehrane i nutricionizma i širenje poruke da je hrana nit koja nas povezuje s boljim, kvalitetnijim životom. Predavanje u Inkubatoru ideja je mjesto za provjerenu informaciju i Vaša odskočna daska za promjenu, kazala je Bunić.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz prethodnu najavu dolaska pozivom (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!