[FOTO] ‘Nećemo se cijepiti ni pod cijenu otkaza!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U petak navečer u središtu Bjelovara okupili su se građani na tihom prosvjedu protiv mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite. Na paviljonu, ispred Gradske uprave i Županije su upaljenim lampašima ispisali riječ ne, što je njihova poruka Stožeru. Lampaši, kako su nam objasnili, simboliziraju ‘svjetlo protiv tame’.

-Brojke koje nam svakodnevno plasiraju nisu točne, ništa im ne vjerujem. Nisam cijepljen, no kako sam umirovljenik, ograničenja koja za necijepljene stupaju na snagu od ponedjeljka neće mi teško pasti. Supruga je zaposlena, ona se također nije cijepila, a neće to učiniti ni pod cijenu otkaza – kazao nam je Bjelovarčanin Petar.

Njegovu sugrađanku Veru zanima zašto se cjepivo protiv koronavirusa, ako je sigurno, ne uvrsti na popis obveznih cjepiva.

-Kad to učine, cijepit ću se – kazala je Vera.

Prosvjednica Jasna drži pak kako svaki čovjek treba imati izbor.

-Tko se želi cijepiti, neka se cijepi, tko to ne želi i ne treba to učiniti. Nikoga se ni na što ne bi trebalo prisiljavati – kazala je Jasna.

Na pitanje tko je organizator skupa, prosvjednici nam odgovaraju kako su se okupili spontano putem Facebook grupe. Slični prosvjedi posljednjih se dana održavaju u gradovima diljem Hrvatske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!